Reflexe de toamna

O data cu instalarea toamnei, nu degeaba denumita si “fall” in America de Nord “cadere”, multi dintre noi incep sa resimta efectele melancolice si usor depresive ale acesteia. Faptul ca o vara frumoasa si lipsita de stres tocmai a trecut si gandul la zilele reci si innorate ce vor urma nu reprezinta tocmai o cura paliativa pentru orice psihic.

Totusi, cu putina motivare si pozitivism, ar trebui sa stim ca toamna poate deveni in orice moment un anotimp extrem de frumos si mai ales util pentru sanatatea noastra. In primul rand, toamna si primavara sunt anotimpurile care ii permit cel mai bine organismului sa se detoxifice si sa sa fortifieze.

Daca stim sa profitam la maxim de zilele insorite care se mai ivesc si mai ales de abundenta de fructe si legume pe care ni le ofera toamna, putem sa ne bucuram de un tonus psihic si fizic de invidiat. Toamna ne ofera posibilitatea de a ne odihni mai bine si mai mult dupa o vara agitata, de aceea numarul orelor de somn din aceasta perioada nu ar trebui sa fie mai mic de 8.

Ziua este recomandata miscarea de orice fel, in aer liber, profitand de orice moment cu soare pentru a-i permite vitaminei D sa se fixeze in organism. Deasemenea, trebuie sa tinem cont de o hidratare corespunzatoare, fara insa a exagera, deoarece corpul nu mai pierde atat de multe lichide cum ar fi facut-o in timpul verii.

In ceea ce priveste alimentatia, la acest capitol stam cat se poate de bine, mai ales in lunile octombrie si noiembrie cand ne putem infrupta dintr-o mare varietate de produse naturale si extrem de benefice corpului nostru. Legume precum vinetele, varza, fasolea si verdeturile, ridichile si salata de toamna, spanacul, loboda, telina sau conopida sunt o adevarata oaza de sanatate si elemente foarte utile in detoxifierea organismului.

Deasemenea, o serie de fructe precum: strugurii, perele, nucile, gutuile, merele, rodiile sau curmalele te vor ajuta sa iti intaresti sistemul imunitar pentru iarna si sa te mentii intr-o forma fizica deosebit de buna. Trebuie doar sa capatam mai multa incredere in acest anotimp bogat si sa invatam cum sa ii atragem beneficiile oferite de partea noastra tocmai pentru a ne putea simti bine si a fi sanatosi.

2 Comments

Leave a Reply