Schimbări din 2022 pentru românii care vor să lucreze în Anglia – Cum se va obține VIZA de muncă

Personalul de îngrijire devine eligibil pentru viza de muncă în domeniul sănătății și îngrijirii

Modificarea condițiilor de la anul este importantă pentru lucrători îngrijitori (care workers), asistenţi îngrijitori (care assistants) şi îngrijitori la domiciliu (home care workers), potrivit anunțului făcut de Ambasada României la Londra.

Extinderea schemei lucrătorilor sezonieri până la sfârșitul anului 2024 și includerea sectorului culturilor horticole ornamentale

În plus, s-a anunțat și extinderea schemei vizelor pentru lucrătorii sezonieri până la sfârşitul anului 2024, pentru a permite lucrătorilor străini să sosească în Regatul Unit o perioadă de până la 6 luni, pentru a desfăşura activităţi lucrative atât în sectorul culturilor horticole comestibile (fructe, legume) cât şi al celor ornamentale (flori).

Mai multe informații legate de obținerea VIZEI de muncă din 2022 ca lucrător în sectorul sănătății și îngrijirii sociale, precum și pentru muncile sezoniere.

„Viza de muncă în domeniul sănătății și îngrijiriiGuvernul britanic a anunțat modificarea temporară a condițiilor de obținere a vizei de muncă în domeniul sănătății și îngrijirii (Health and Care Worker Visa), incluzând personalul de îngrijire socială a adulților (lucrători îngrijitori/care workers, asistenți îngrijitori/care assistants și îngrijitori la domiciliu/home care workers) în Lista ocupațiilor deficitare, ceea ce prevede posibilitatea angajării cu un salariu minim anual de 20.480 GBP.Măsura cu caracter temporar va intra în vigoare la începutul anului 2022 pentru o perioadă de cel puțin 12 luni.Informații suplimentare sunt disponibile pe pagina Guvernului britanic. Informații despre condițiile de eligibilitate pentru viza în domeniul sănătății și îngrijirii. Pentru informații actualizate despre condițiile de acces pe piața muncii din Regatul Unit vă rugăm să consultați rubrica “Evoluţii recente privind accesul cetăţenilor români pe piaţa muncii din Regatul Unit” de pe pagina de web a Ambasadei României la Londra a transmis Ambasada României la Londra.

Leave a Reply