Revoltă în BOLINTIN VALE! Locuitorii vor dreptate pentru moartea unui șofer de microbuz

Declarații ȘOCANTE ale primarului: Se cere TAXĂ de protecție.

Este revoluție lângă București, la Bolintin-Vale. Peste 350 de oameni au ieșit în stradă nemulțumiți că autoritățile nu ar fi făcut corect ancheta în cazul unei crime. Ei cer scoaterea comunității din localitate. Primarul s-a aflat la fața locului și a încearcat să calmeze spiritele. Trupele Speciale ale Poliției au fost chemate de urgență în Bolintin Vale. 

Primarul din Bolintin Vale, Daniel Trăistaru, a vorbit în exclusivitate la Realitatea Plus despre această problemă, dar și despre incidentul nefericit care a avut loc. 

„Weekend-ul trecut, un șofer de microbuz a fost lovit cu o piatră în cap, iar ulterior acesta a decedat. A fost picătura care a umplut paharul în comunitatea noastră din Bolintin Vale. Cetățenii au ieșit în stradă, la protest și nu pot decât să le dau dreptate. Faptele pe care le-au făcut agresorii de-a lungul timpului în Bolint Vale sunt variate. Aceștia opresc mașini în trafic, hărțuiesc membrii altor familii din oraș dar și elevii pe stradă”, a spus primarul.

Primarul Daniel Traistariu a declarat că a făcut toate demersurile pentru a le facilita cetățenilor siguranță pe stradă și în locuințe. Tocmai din acest motiv, mâine va fi dezbătută problema aceasta la prefectură. 

„Am avut o întalnire cu un grup dintre cetățeni și cu reprezentanți ai Prefecturii, Poliție și Jandarmeriei. În acest grup, la nivel local, am stabilit că trebuie să luăm decizii imediat și doamna prefect va avea o întălnire mâine cu noi pe acest subiect”.

Primarul a declarat că îi asigură pe cetățenii din Bolintin Vale că mâine se vor lua măsuri, astfel încât riscurile la care sunt supuși să fie eliminate.

„Până mâine la ora 13:00, instituțiile care sunt abilitate în acest sens vor lua decizii și măsuri”.

Daniel Traistariu a mai declarat că la protestul de astăzi „au fost în jur de 400 de oameni care mă cunosc și vă asigur că nu s-a întâmplat nimic violent pe fondul tragediei care a avut loc. Suntem oameni rezonabili!”

Acesta a mai adăugat că o comunitate de persoane rrome crează probleme de aproximativ 12 ani în zonă. Mulți dintre ei nu au buletin de Bolintin Vale și stau ilegal în această zonă. 

„Cine locuiește cu forme legale aici, vă rămâne aici. Dar cine nu are buletin de Bolintin Vale, vrem să se ia toate măsurile legale pentru că aceștia să plece din zona noastră”.

Autorul teribilului incident care s-a soldat cu moartea unui șofer de microbuz a fost arestat, după ce a fost indetificat prin sistemul de supraveghere video din oraș. 

Primarul a mai spus că „nu putem vorbi despre un conflict etnic. Este vorba despre un grup de rromi care sunt izolați într-o enclavă, dar care ne fac foarte multe probleme. Ei nu sunt de aici, repet! Au venit în oraș de aproximativ 12 ani. Grupul acesta a creat mereu probleme aici în Bolintin Vale”.

Leave a Reply