Noi coduri galbene și portocalii de vreme rea – Când vor cădea primii fulgi de nea în București / HARTA

„Avem mai multe atenționări, două galbene, două portocalii. În zona Moldovei vor predomina ninsorile. Local, în Carpații Meridionali, stratul de zăpadă va fi consistent. Va depăși 10 cm în zonele de munte. 

În București o să plouă, dar este posibil peste noapte să apară primii fulgi de nea. Nu se va pune strat consistent, dar este posibil să ningă”, a spus meteorologul de serviciu Meda Andrei, la Realitatea PLUS.

În Capitală, cerul va fi noros şi va ploua (cantităţi de apă de 15…20 l/mp), iar noaptea trecător vor fi precipitaţii şi sub formă de lapoviţă şi ninsoare.

”Vântul va avea intensificări mai ales seara şi noaptea cu rafale de 50…55 km/h. Temperatura maximă, mai coborâtă decât în ziua anterioară, se va situa în jurul valorii de 9 grade, iar cea minimă va fi de 2…3 grade”, anunţă ANM.

ANM a emis noi coduri galbene și portocalii de vreme rea. Astăzi și mâine, vântul puternic, ploile, lapovița și ninsoarea sunt așteptate în jumătate de țară.

De asemenea, de la ora 14.00 și până dimineață la ora 10.00, va fi în vigoare un cod portocaliu de intensificări susținute ale vântului, viscol, vizibilitate redusă sub 50 m. În Carpații Meridionali și în Carpații de Curbură vor fi intensificări susținute ale vântului cu rafale de 80…110 km/h, va ninge și va fi viscol, iar vizibilitatea va scădea sub 50 m. De asemenea, de la ora 18.00 în vigoare un alt cod portocaliu de intensificări susținute ale vântului, precipitații mixte și abundente, iar zonele vizate sunt sudul Moldovei, estul Munteniei, Dobrogea și bazinul vestic al Mării Negre.

În sudul Moldovei, estul Munteniei și în Dobrogea vor fi intensificări susținute ale vântului, cu rafale în general de 85…90 km/h, iar local cantitățile de precipitații vor depăși 40…60 l/mp. Vor fi precipitații mixte și, din a doua parte a nopții, vor predomina ninsorile viscolite.

De la ora 10 și până mâine dimineață, este în vigoare un cod galben. În jumătatea estică a teritoriului și la munte vor fi precipitații însemnate cantitativ, local de 25…35 l/mp și izolat de peste 50 l/mp. Acestea vor fi sub formă de ninsoare la munte, în sud-estul Transilvaniei și în cea mai mare parte a Moldovei, unde se va depune strat de zăpadă și mixte în rest. Vor fi condiții de polei. Vântul va prezenta intensificări în sud-vestul, estul și sud-estul teritoriului, cu viteze de 55…65 km/h. La munte, temporar va fi viscol,iar rafalele vor depăși 60…80 km/h.

Leave a Reply