Cod de vânt în România: Acoperișuri smulse și copaci căzuți peste mașini. Vremea extremă a făcut prăpăd

În doar câteva ore, vijelia a făcut ravagii în București. Pompierii au fost chemați să intervină în mai multe zone după ce pomii smulși de vânT au căzut peste mașini parcate sau au blocat circulația. Pe șoseaua Fundeni, doi stâlpi din beton au fost doborâți.

De asemenea, un acoperiș s-a desprins de pe o clădire din sectorul 5 al Capitalei, iar reprezentanții Inspectoratului Pentru Situații de Urgență au emis mai multe mesaje Ro alert.

Șase trenuri pline cu pasageri au rămas blocate în câmp din cauza vijeliei. Un copac a fost doborât peste șine, a rupt firele de tensiune, iar ulterior a izbucnit și un incendiu. Abia după aproape două ore de staționare, garniturile au putut să-și continue călătoria.

Tot în Prahova, circulația auto a fost blocată pe mai multe drumuri după ce mai mulți copaci au fost rupți de vijelie și aruncați pe șosea.

Încă un tramvai a căzut victimă copacilor doborâți de vânt, în București. Linia 41, blocată

În județele Alba și Iași, mai multe blocuri și case au fost distruse. Vântul a smuls acoperișurile din tablă, iar pompierii au fost chemați să intervină.

Oana Catrina – meteorolog ANM: „Vom avea parte de o răcorire a vremii care nu va face altceva decât să aducă temperaturi în jurul celor normale perioadei. Vor intra în alertă mesaje de cod galben si portocaliu, intensificari ale vantului, până la ora 22.00. Sub cod galben va fi toată țara, 55-65 km pe oră, vijelii”.

Haos total, în București, din cauza vântului. Un copac a fost doborât de vânt pe un tramvai FOTO

Leave a Reply