Zelenski, la ONU: „Ucraina face totul pentru a se asigura că, după agresiunea rusă, nimeni din lume nu va îndrăzni să atace vreo națiune”

Zelenski a stârnit aplauze, marți, când și-a ocupat locul la pupitrul Adunării Generale a ONU din New York, purtând o cămașă de culoare verde măsliniu, la prima sa apariție la Adunarea Generală anuală a ONU de când Rusia i-a invadat țara, în 2022.

„Ucraina face totul pentru a se asigura că, după agresiunea rusă, nimeni din lume nu va îndrăzni să atace vreo națiune”, a spus el. „Înarmarea trebuie să fie limitată, crimele de război trebuie pedepsite, oamenii deportați trebuie să se întoarcă acasă, iar ocupantul trebuie să se întoarcă pe propriul pământ”.

Zelenski a vorbit despre agravarea crizei climatice și despre dezastrele naturale, menționând cutremurul recent din Maroc și inundațiile din Libia.

„Trebuie să o oprim. Trebuie să acționăm uniți pentru a învinge agresorul și să ne concentrăm toate capacitățile și energia pentru a aborda aceste provocări”, a declarat el în cadrul Adunării Generale a ONU.

Leave a Reply