Vremea 10 iunie. România, lovită de un val de caniculă! La cât vor ajunge maximele zilei: temperaturi de foc

In Bucuresti, vremea va fi caniculară și cu disconfort termic accentuat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități. Cerul va fi variabil, dar mai ales spre seară va crește probabilitatea pentru înnorări, intensificări de scurtă durată ale vântului, vijelie, averse și descărcări electrice. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 37 de grade.

La munte, vremea va fi caldă, dar instabilă. Cerul va avea înnorări temporar accentuate, îndeosebi din a doua parte a zilei, iar pe arii extinse vor fi averse torențiale, frecvente descărcări electrice, vijelii puternice (viteze la rafală de 70…90 km/h) și grindină. În intervale scurte de timp, cantitățile de apă vor fi local de 15…25 l/mp și pe spații mai mici de 40…50 l/mp.

La mare, vremea va fi deosebit de caldă. Cerul va fi variabil, cu înnorări trecătoare spre seară. Vântul va avea intensificări temporare, cu rafale, în general, de 45 – 55 km/h. Temperaturile maxime se vor încadra între 26 și 30 de grade.Temperatura apei mării va avea valori cuprinse între 21 și 23 de grade 

Leave a Reply