Vreme neobișnuit de caldă în România, sunt temperaturi de luna aprilie în unele zone. De când se schimbă vremea?

Cerul va avea înnorări temporare și va ploua slab, pe arii relativ restrânse în vest, nord-vest și sud și izolat în centrul țării, iar la altitudini mari la munte, trecător vor fi precipitații mixte. Vântul va avea intensificări în Banat, Crișana, sudul Transilvaniei, Dobrogea, estul Munteniei și sud-estul Moldovei, cu viteze în general de 55…65 km/h. În restul teritoriului, vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări izolate mai ales în nord-vest.

 

În București, vremea va fi mult mai caldă decât în mod obișnuit pentru această perioadă. Cerul va fi variabil. Vântul va sufla moderat cu intensificări temporare (viteze de 35…45 km/h). Temperatura maximă va fi de 20…21 de grade.

 

La munte, vremea va fi mult mai caldă decât în mod obișnuit pentru această perioadă. Cerul va avea înnorări temporare și vor fi precipitații slabe, pe arii relativ restrânse în Carpații Occidentali, nordul Carpaților Orientali și grupele vestice ale Carpaților Meridionali și izolat în restul zonei.

Precipitațiile vor fi sub formă de ploaie, iar la altitudini mari, trecător și sub formă de lapoviță și ninsoare. Vântul va avea intensificări în Carpații Occidentali, Meridionali și de Curbură, cu viteze care, la altitudini mari, vor depăși 90…100 km/h. 

Leave a Reply