Vouchere sociale 2025 – 2027. Ce valoare au și cine sunt beneficiarii

Modificări în privința beneficiarilor

Plafonul maxim de venituri pentru angajații români care pot beneficia de aceste tichete sociale electronice a fost crescut la 2.000 de lei, față de 1.700 de lei cât era anterior. În plus, categoriile de persoane defavorizate care vor beneficia de aceste vouchere includ:

Pensionarii din sistemul public de pensii, pensionarii din evidența caselor de pensii sectoriale și beneficiarii de drepturi acordate în baza legilor cu caracter special. Acești pensionari trebuie să aibă vârsta de minimum 65 de ani și să beneficieze de indemnizație socială.

Persoanele cu handicap grav, accentuat sau mediu, ale căror venituri lunare proprii nu depășesc 2.000 de lei.

Familiile și persoanele singure care au stabilit dreptul la ajutorul de incluziune, conform Legii nr. 196/2016, cu modificările și completările ulterioare.

Tichetele sociale în 2024

În anul 2024, voucherele sociale au fost distribuite o dată la două luni, fiecare având o valoare de 250 de lei. Beneficiarii acestui ajutor sunt:

Pensionarii din sistemul public de pensii, cu venituri de până la 2.000 de lei.

Copii și adulți cu handicap grav, cu venituri de până la 2.000 de lei.

Familii cu cel puțin doi copii în întreținere, cu venituri sub 675 de lei pe persoană, și familii cu cel puțin doi copii care au handicap grav și câștigă sub 2.000 de lei.

Familii și persoane singure care beneficiază de ajutor de incluziune.

Persoanele fără adăpost.

Aceste schimbări reflectă eforturile statului român de a adapta și îmbunătăți sprijinul acordat categoriilor defavorizate, asigurându-se că ajutorul ajunge la cei care au cea mai mare nevoie.

Leave a Reply