Un sfert dintre mamele minore din Uniunea Europeană sunt în România. Cifre îngrijorătoare despre educația sexuală

De asemenea, o treime dintre gravidele din România nu merg la niciun control ginecologic în timpul sarcinii. În acest context a fost lansată o campanie de susţinere a sănătăţii mamei şi a copilului în mediul rural.

Această campanie are ca scop creșterea conștientizării privind problemele cu care se confruntă mamele din mediile defavorizate,. Astfel, s-a materializat și în proiectul “Cutia Bebelușului”, care oferă sprijin material și informații importante despre sănătatea, bunăstarea mamei și a nou-născutului din familiile aflate într-o situație vulnerabilă, potrivit Radio România Actualități.

“Salvați Copiii România” se implică în îmbunătățirea vieții mamelor și nou-născuților pe mai multe direcții, printre care dotarea maternităților cu echipamente medicale performante, constituirea unor rețele de suport pentru mamele tinere din zone defavorizate, pregătirea continuă a medicilor, dar și constituirea de sesiuni informative pentru tinerii părinți, precum și susținerea educației pentru sănătate în școli.

 

Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a spus că educația pentru sănătate este un factor determinant în reducerea sarcinilor în rândul adolescentelor, contribuind și la încurajarea vizitelor la medic pe parcursul sarcinii.

Leave a Reply