Un muncitor din Iași s-a prăbușit de pe schelă de la înălţimea de cinci metri. Bărbatul a murit în urma impactului cu solul

Un bărbat în vârstă de 60 de ani a murit după ce a căzut de pe o schelă la o construcție din Brătuleni, lângă orașul Iași. Potrivit Inspectoratului Teritorial de Muncă (ITM) Iași, bărbatul lucra la momentul accidentului și se afla pe o schelă la o înălțime de cinci metri. În timp ce lucra, acesta a pierdut echilibrul și a căzut, suferind un traumatism cranio-cerebral sever și intrând în stop cardio-respirator.

Spitalul Județean Botoșani, amendat cu 42.272 lei după moartea Alexandrei Ivanov

Echipajele medicale sosite la fața locului au încercat să îl resusciteze, însă fără succes, bărbatul fiind declarat decedat la scurt timp după sosirea lor. ITM Iași a deschis o anchetă în legătură cu acest accident tragic, deoarece se consideră că este vorba despre un accident de muncă. Momentan, nu se știe ce anume a dus la dezechilibrarea bărbatului și caderea sa de la înălțime.

În ceea ce privește ancheta deschisă de ITM Iași, aceasta are scopul de a indentifica circumstanțele care au dus la căderea bărbatului și tragerea la răspundere a cineva dacă aceasta s-a datorat unor neglijențe sau problemelor structurale. Astfel de anchete sunt importante nu doar pentru a înțelege cum s-au întâmplat astfel de accidente, ci și pentru a încuraja instituțiile și companiile să ia măsuri de prevenire pentru a asigura că angajații sunt protejați și evitarea unor astfel de incidente nefericite. 

Descoperirea care ar putea schimba istoria umanității: Două cadavre extraterestre au fost dezvăluite în Congresul Mexican

Leave a Reply