Ovidiu Jidveian, avocat suspendat din Baroul Alba, este considerat autorul uneia dintre cele mai mari înşelăciuni imobiliare din acest judeţ. Bărbatul este acuzat de 251 de acte de înşelăciune în formă continuată, 1.339 de acte materiale de delapidare şi opt fapte de fals în înscrisuri sub semnătură privată, toate cu consecinţe deosebit de grave, infracţiuni comise în legătură cu promisiuni de vânzare a unor apartamente într-un complex rezidenţial din Alba Iulia.
”Inculpatul, în baza unei rezoluţii infracţionale unice şi determinate, printr-un număr de 251 de acţiuni distincte, săvârşite în calitate de administrator sau, după caz, în calitate de asociat al societăţii SC P.R.A. la diferite intervale de timp in perioada decembrie 2018 – octombrie 2023, în numele, în interesul şi în realizarea obiectului de activitate al societăţii Parc Residence Alpha SRL (244 ocazii), respectiv săvârşite în nume propriu în perioada decembrie ianuarie 2021 – martie 2023 (7 ocazii), toate cu ocazia încheierii unor promisiuni de vânzare-cumpărare, i-a indus în eroare pe promitenţii-cumpărători (în unele cazuri în mai multe situaţii), prin prezentarea ca adevărate a împrejurărilor mincinoase că are capacitatea financiară şi resursele necesare pentru a finaliza proiectul imobiliar Parc Residence, pentru a le transmite dreptul de proprietate şi a le preda în termenul asumat contractual posesia unor spaţii şi a unor locuri de parcare din ansamblul imobiliar ce urma să se edifice în municipiul Alba Iulia, str. Frederik Mistral, nr. 5-5A, continuând totodată să-i menţină în eroare pe co-contractanţi, cu ocazia prelungirii termenelor contractuale, a modificării obiectului antecontractului ori cu ocazia rezoluţiunii promisiun
Potrivit jurnaliştilor locali, avocatul a încheiat cu Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Cluj un acord de recunoaştere a vinovăţiei care prevede o pedeapsă de 5 ani şi 9 luni de închisoare, în regim de detenţie. În plus, documentul prevede şi o amendă penală în valoare de 27.000 de lei. În sarcina societăţii administrate de acesta au fost reţinute infracţiuni de înşelăciune în formă continuată (244 de acte materiale) şi de fals în înscrisuri sub semnătură privată (7 fapte), tot cu consecinţe deosebit de grave. Societatea comercială ar urma să achite o amendă penală în valoare de 202.500 de lei, se arată în răspunsul transmis de către procuror pentru ziarulunirea.ro. ”În unele cazuri i-a determinat pe promitenţii-cumpărători să îi remită sume de bani suplimentare, prezentându-le totodată ca adevărate unele fapte mincinoase legate de construirea efectivă a spaţiilor locative/comerciale, denaturând configuraţia spaţiilor promise prin folosirea în majoritatea raporturilor contractuale de planuri tehnice şi identificări trunchiate sau denaturate ale spaţiilor promise, respectiv arogându-şi sieşi ori atribuind altor persoane calităţi mincinoase, amăgiri prin care a determinat victimele să îi achite, cu titlu de avans de preţ sau de preţ, suma totală de 33.617.263,95 lei şi 5.651.242,4 euro, mai puţin în cazul a 4 promitenţi-cumpărători care nu au remis nicio sumă de bani în urma activităţii de inducere în eroare, fiind recuperată în mod voluntar sau prin executare silită suma totală de 5.057.863,73 lei şi 543.517,29 euro”, se precizează în acordul încheiat de avocat.
ilor de vânzare-cumpărare”, se arată în acordul de recunoaştere a vinovăţiei, potrivit ziarulunirea.ro.