Rolul Turciei in turismul medical

Turcia este unul dintre cei mai importanti actori de pe piata internationala bazandu-se pe calitati precum proportia pret-calitate, numarul de spitale care respecta standardele internationale si a personalului calificat si cu experienta in domeniu.

Turismul de sanatate poate fi considerat unul dintre rezultatele procesului de globalizare care s-a extins rapid in intreaga lumea. In prezent, atunci cand cineva incearca sa isi rezolve o problema de sanatate, nu ia in considerare numai medicii si preturile din tara de origine ci si cea mai buna solutie / pret si actioneaza in conformitate cu aceasta.

Sectorul a devenit o ramura a turismului initiata si accelerata de procesul de negociere cu UE, datorita cozilor, costurilor ridicate si calitatii serviciilor din spitale. Germania, Olanda, Austria, Albania si Regatul Unit al Marii Britanii pot fi numarate printre tarile care fac ca Turcia sa fie vedeta sectorului. In Turcia, anual in jur de 200.000 de turisti sosesc cu scopul de a primi tratamente medicale.

Infrastructura din spitalele private si unele spitale din domeniul public care se afla la standarde internationale, calificarea si experienta furnizorilor de servicii medicale, in primul rand medicii, preturile avantajoase in comparatie cu cele practicate in alte tari pentru servicii similare, atractiile naturale si istorice unice face ca Turcia sa detina multiple atuuri in turismul medical.

Cel mai mare avantaj al Turciei in acest domeniu sunt preturile, de exemplu, in timp ce in Europa pretul pentru un tratament stomatologic variaza intre 5.000 – 7.000 euro, in Turcia acesta este in jur de 1.500 euro.

Turcia, se afla pe locul trei in topul tarilor cu cele mai multe resurse de ape termale si turism termal si face eforturi considerabile pentru utilizarea acestor resurse de o valoare inestimabila in cel mai precis si eficient mod posibil.

Leave a Reply