Tratamente antivergeturi

Cele mai frecvente probleme de natura estetica pe care le putem intalni sunt vergeturile, sub forma de cicatrice de geometrie liniara. Persoanele afectate de vergeturi, de cele mai multe ori sunt femeile gravide, adolescentele si persoanele care fac sport. Zonele cele mai intalnite in care apar aceste vergeturi sunt fesele, sanii, coapsele si regiunea lombara.
Este adevarat ca pot aparea vergeturi si pe cale genetica, pe fondul unei mosteniri genetice insa acest lucru este mai putin intalnit. In zonele afectate de vergeturi, tegumentele sunt foarte subtiri si fine, iar la palpare, suprafata este incretita si usor denivelata. Ca un semn distinctiv, vergeturile noi sunt rosii-violacee, iar cele vechi au aspectul unei benzi alb-sidefii denivelate.
Prin tinerea unui regim si prin folosirea unor creme si uleiuri speciale, vergeturile, in special cele recente, se pot ameliora vizibil. Apelati cu incredere la centrele de infrumusetare si remodelare corporala pentru a putea remedia aceste aspecte neplacute.

Leave a Reply