Tramvaiele opresc din nou în stația „Piața Eroii Revoluției”

Pasajul subteran pietonal de la Eroii Revoluției a fost inaugurat miercuri, 5 iunie, fiind deschis luni dimineață, când și tramvaiele de pe liniile 1, 7, 10, 19 și 25 au putut opri, din nou, în stația „Piața Eroii Revoluției”.

TPBI anunțase zilele trecute: „Având în vedere comunicarea operativă a Direcției de Dezvoltare din cadrul Primăriei Sectorului 4 privind finalizarea lucrărilor de regenerare urbană efectuate în zona Pieței Eroii Revoluției, Asociația de Dezvoltare Intercomunitară pentru Transport Public București – Ilfov a dispus introducerea în programul de transport a stației <Piața Eroii Revoluției>, în ambele sensuri, pentru liniile 1, 7, 10, 19 și 25, începând cu data 10.06.2024”.

Primăria Sectorului 4 a precizat că lucrările de la Eroii Revoluției au însemnat refacerea și amenajarea de noi spații verzi, pe ambele trotuare, precum și montarea gazonului pe linia de tramvai în zona noii stații STB. Totul, prin grija celor de la Totul Verde. Aceasta este acoperită de o structură metalică inspirată din lucrările arhitectului spaniol Santigo Calatrava.  De asemenea, s-au efectuat lucrări de amenajare peisagistică a spațiilor publice, s-au modernizat și reabilitat arterele de circulație, inclusiv unele adiacente zonei (Mitropolit Dosoftei, Mitropolit Iosif, Mitropolit Grigore), precum și relocarea și înlocuirea anumitor rețele de utilități.

Călătorii pot ajunge în stația de tramvai prin pasajul pietonal subteran care este monitorizat video în permanență. Astfel, stația de metrou Eroii Revoluției va putea fi autorizată ISU. În total, costurile tuturor lucrărilor din zonă s-au ridicat la 25,2 milioane de euro.

 

Leave a Reply