Tavan prăbușit peste elevi, într-o școală din Sibiu. Primarul dă vina pe porumbei și curent

Echipajele medicale i-au evaluat, elevii având vârste cuprinse între 11 și 15, două fete și doi băieți.

Directorul școlii a declarat, pentru Turnul Sfatului, că cei mai mulți dintre copii erau în pauză, în momentul prăbușirii tavanului.  

„A căzut tavanul, dar el n-a căzut dintr-odată ca să se întâmple o nenorocire,” spune directorul. 

Patru elevi, răniți de tavanul care le-a căzut în cap, într-o școală din județul Sibiu. Clădirea are aproape 100 de ani vechime – FOTO

Tavanul fals care s-a prăbuşit fusese montat în perioada 2006-2007, în mandatul altui director al şcolii, nu al celui actual.

“În urma informaţiei primite, ISJ Sibiu a realizat o inspecţie tematică la Şcoala Gimnazială Alămor. S-a constat că tavanul fals al clasei s-a prăbuşit pe o suprafaţă de aproximativ 70 metri pătraţi. Au fost surprinşi patru elevi, două fete şi doi băieţi, aceştia fiind în spatele clasei, tavanul prăbuşindu-se dinspre uşă către spatele clasei”, a transmis ISJ Sibiu.

Primarul dă vina pe curent și porumbei

Primarul localităţii, Maria Greavu (PSD), spune că tavanul a căzut din cauza curentului creat în clasă, dar și a porumbeilor care ar fi pătruns fără să se observe și s-ar fi instalat pe tavanul fals.

“Singura explicaţie îi vântul şi curentul care s-a produs prin deschiderea geamurilor şi a uşii. Şi într-adevăr în streaşină, ne-am uitat acum foarte atenţi, şi într-o parte şi în cealaltă în dreptul acestei săli de clasă, e o găurică acolo în streaşină. Şi probabil, prin acele două găuri, şi pe o parte şi pe cealaltă, s-a făcut un curent, uşile deschise, geamurile deschise şi în acelaşi timp am văzut că erau foarte multe excremente de porumbei. Aici a bătut foarte tare vântul. Eu şi astăzi, dacă stau afară, nu pot să vorbesc cu nimeni la telefon. Cred că vântul a fost la un moment dat peste 80 de kilometri la oră”, a explicat primarul Maria Greavu.

Potrivit primarului, în sala de clasă s-ar fi auzit un zgomot de la tavan, cu o jumătate de oră înainte ca acesta să se prăbuşească.

“Au zis că înainte cu o jumătate de oră, o oră, au auzit ceva, un pic de zgomot şi după aceea copiii au ieşit în pauză. Cred că şi copiii au trântit uşa, pentru că este o clasă cu care am avut o grămadă de probleme. Mai trânteau uşa, geamurile”, a mai spus primarul Maria Greavu.

Clădirea școlii a fost construită în anul 1936 și a fost renovată în 2004.

Leave a Reply