SURSE: Sebastian Burduja, șef interimar la filiala PNL București

De asemenea, liberalii vor stabili și echipa de campanie pentru cele patru rânduri de alegeri din 2024. Din echipă vor face parte secretarul general Lucian Bode, cei patru primvicepreședinți (Rareș Bogdan, Dan Motreanu, Gheorghe Flutur și Iulian Dumitrescu), precum și lideri locali cu rezultate foarte bune – Emil Boc, Ilie Bolojan, Ion Dumitrel.

Citește și: Rareș Bogdan: „PNL nu îl mai susține pe Nicușor Dan la Primăria București”. Cine sunt cei trei liberali care se vor bate pentru Capitală

Subiectul șefiei PNL București este extrem de important, pentru că de obicei șeful filialei e și candidat la Primăria Capitalei. E notoriu faptul că Nicușor Dan, actualul primar general al Capitalei, are o relație tensionată cu Sebastian Burduja, care conduce acum PNL Sector 1.

Locul de șef al PNL București e vacant după ce Ciprian Ciucu, primarul PNL al Sectorului 6, a demisionat din funcție. El a fost sub presiune din partea conducerii partidului să renunțe la susținerea pentru Nicușor Dan.

Postul de șef interimar al PNL București e deținut acum de Hubert Thuma, președintele Consiliului Județean Ilfov.

Sebastian Burduja este ministrul Energiei și are o relație apropiată cu Marcel Ciolacu, președintele PSD. El a vrut să îl păstreze pe Burduja în cabinetul său după rotația din iunie. Burduja fusese ministru al Comunicațiilor în guvernul Ciucă.

Citește și: Care sunt numele vehiculate din partea fiecărui partid pentru Primăria Capitalei – Cine va face alianță pentru a-l da jos pe Nicușor Dan

Sebastian Burduja este în atenția publică încă din 2009, când și-a lansat un ONG dedicat studenților din străinătate. Din acel moment, Burduja a gravitat permanent în jurul liderilor politici ai momentului, indiferent de culoarea lor politică, a candidat ca independent la parlamentare, și-a creat un partid care a fuzionat cu PNL și a ajuns rapid în posturi ministeriale.

În 2009, la evenimentul de lansare a Ligii Studenților Români din Străinătate au participat personaje precum Dan Voiculescu, Mircea Geoană, Sebastian Ghiță, Mihai Gâdea, potrivit unui comunicat de la acel moment al LSRS, între timp devenit indisponibil pe site-ul Ligii.

Un alt participant de marcă a fost Marinel Burduja, tatăl lui Sebastian Burduja, fost vicepreședinte al băncii Bancorex, devalizată în anii 90 în urma acordării a sute de împrumuturi preferențiale unor foști angajați ai Securității comuniste. Burduja senior a ocupat ulterior poziția de vicepreședinte al Raiffeisen Bank. În 1990 fusese votat primar în Piatra Neamț, în același an fiind ales parlamentar independent pe listele FSN.

Leave a Reply