Sparge barierele mentale si adopta o atitudine pozitiva

De ce a avea o atitudine pozitiva este atat de importanta in spargerea barierelor mentale? Fiind creativ este o caracteristica umana prezenta in fiecare dintre noi. De fapt, aproape orice activitate de zi cu zi, fie profesionala sau bazata pe cerintele noastre vine cu idei inovatoare: ceea ce pregatim pentru cina, ce cadou sa cumparam pentru cineva drag, sloganul pentru un produs nou, si asa mai departe.
De fapt, in anumite domenii profesionale, cum ar fi publicitatea sau arta, oamenii se presupune a fi mereu creativi. Barierele mentale ne constrang si limiteaza abilitatea noastra de a gandi. Prin urmare, suntem prinsi intr-un cerc vicios care ne impierdica sa generam solutii noi si idei. Si, daca nu depasim aceasta etapa, vom ajunge sa gasim aceleasi solutii pentru aceeasi problema, de fiecare data.
Cu toate acestea, atunci cand ne confruntam cu aceasta problema cu o atitudine pozitiva, suntem capabili sa descoperim si partea buna a lucrurilor. Renuntam la acea gandire specifica sau obsesiva, iar mintea noastra se deschide si poate veni cu idei noi de inventie, un nou meniu pentru cina din seara asta, sau un mesaj frumos pe care il putem trimite la cineva drag cu ocazia zilei de nastere.
Avand o atitudine pozitiva, facem ca barierele mentale sa dispara, sau cel putin, ne ajuta sa nu ne mai uitam la ele atat de greu ca pana acum. Ca rezultat, barierele mentale transforma provocarile de care avem nevoie in a fi posibile, si atitudinea noastra pozitiva doar ne da impulsul de care avem nevoie pentru a face acest lucru.

Leave a Reply