Soția româncă a lui John Paulson, miliardarul american implicat în afacerea Roșia Montană, scandal pe avere – Ce îi cere Jenica din Galați

Românca Jenica Paulson a fost timp de 22 de ani soția investitorului miliardar, John Paulson. Cei doi sunt acum în proces de divorț, iar femeia l-a dat în judecată pe acesta pe motiv că bărbatul ascunde miliarde de dolari în procesul de separare. Mai mult, i-a cerut în instanță fostului soț un miliard de dolari despăgubiri.

În plus, românca a depus la un tribunal din New York o plângere pe numele fostului soț în care menționa că bărbatul își ține ascunsă averea acumulată, mai ales banii făcuți de cei doi în timpul celor 22 de ani de căsnicie.

Potrivit presei internaționale, divorțul scandalos a pornit după ce Jenica Paulson a aflat de pe internet faptul că soțul ei are o relație cu o tânără mai mică decât acesta cu 30 de ani.

Magnatul cu averi strânse de pe burse, John Paulson, este unul dintre miliardarii controversați din jurul scandalului Roșia Montană. Câțiva români stabiliți în Statele Unite s-au adunat timp de mai multe săptămâni în fața casei acestuia pentru a-i cere să îşi retragă investiţiile din compania canadiană Gabriel Resources.

Totodată, John Paulson este cunoscut și ca „Omul lui Trump”, fiind consilierul economic al fostului șef de stat american în campania electorală din 2016. Miliardarul a luat parte și la evenimentul care a marcat inaugurarea mandatului lui Donald Trump, în 2017.

În urma crizei financiare din 2008, John Paulson și mai mulți investitori au reușit să dea un tun de peste 20 de miliarde de dolari după ce s-au părăbușit creditele ipotecare. Acum, personajul controversat are o avere declarată de 3.5 miliarde de dolari. 

Leave a Reply