Șoferul care a provocat un accident cu 7 răniți în Constanța ar fi fost DROGAT

Procurorii au precizat că marţi, în jurul orei 6.44, bărbatul se afla la volanul unui autoturism Audi A6 pe bulevardul I.C. Brătianu din municipiul Constanţa, pe banda numărul 1, dinspre strada Alba Iulia către strada Dezrobirii. El avea suspendat dreptul de a conduce deoarece cu o zi înainte fusese prins în judeţul Prahova în timp ce conducea sub influenţa băuturilor alcoolice.

 

“Când a ajuns în apropierea intersecţiei de tip sens giratoriu cu strada Dezrobirii, din cauza nepăstrării unei distanţe de siguranţă faţă de autovehiculele care circulau înaintea sa, a acroşat cu partea frontală a autoturismului partea din spate a unui alt autoturism, care circula regulamentar, proiectându-l înainte, astfel că acesta a acroşat ulterior un autobuz şi un microbuz”, se arată în comunicat.

 

A fugit și s-a predat după 12 ore

Procurorii au menţionat că şapte persoane au fost rănite în evenimentul rutier.

“Accidentul de circulaţie a fost soldat cu vătămarea corporală a celor patru pasageri din autoturismul condus de inculpat (ce nu au dorit să formuleze plângere prealabilă împotriva acestuia şi nici să fie examinate medico-legal), precum şi a unor pasageri din celelalte autovehicule implicate în accident, respectiv persoanele vătămate H.M. (ce necesită 10 zile de îngrijiri medicale pentru vindecare), L.P.A. (ce necesită 6-7 zile de îngrijiri medicale pentru vindecare) şi S.M.L. (ce necesită 120 de zile de îngrijiri medicale pentru vindecare)”, au mai transmis reprezentanţii Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanţa.

 

Şoferul a fugit de la locul accidentului şi s-a prezentat marţi, la ora 17.50, la sediul Serviciului Rutier Constanţa, unde a recunoscut că a condus autoturismul şi că a produs accidentul de circulaţie.

“A fost testat cu aparatul Drugtest, ce a indicat o valoare pozitivă pentru amfetamină şi metamfetamină, astfel că inculpatul a fost condus ulterior la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa, unde i-au fost prelevate mostre biologice, în vederea stabilirii prezenţei în sânge a substanţelor psihoactive. S-a reţinut totodată că inculpatul R.A.D. a comis faptele reţinute în sarcină în stare de recidivă postcondamnatorie, respectiv în termenul de supraveghere al executării unei pedepse neprivative de libertate la care fusese condamnat ca urmare a comiterii unei infracţiuni de complicitate la tâlhărie”, a menţionat sursa citată.

 

El a fost prezentat Judecătoriei Constanţa, care a decis arestarea sa preventivă pentru 30 de zile.

Leave a Reply