Situație halucinantă într-un sat din România: fermierii au atacat cu pietre stația de lansare a rachetelor anti-grindină

 

Camerele de supraveghere ale stației de lansare a rachetelor anti-grindină Bordeasca, din județul Vrancea, au filmat momentul în care angajații se pregătesc să lanseze rachete antigrindină în timp ce mai mulți fermieri se adună la poartă și încep atacul cu pietre.

Fermierii revoltați au distrus și mașinile parcate ale angajaților stației.

Oamenii spun că au recurs la acest gest extrem, pentru că, în opinia lor, sistemul antigrindină alungă, de fapt, ploaia și favorizează seceta prelungită. Ei cred că autoritățile ar trebui să folosească această tehnologie doar în situații excepționale, când există avertizări de Cod Roșu.

10 dintre fermierii recalcitranți sunt acum cercetați pentru distrugere. Directorul centrului antigrindină a precizat că nu este nicio legătură între racheta antigrindină și secetă.

În Dolj, în schimb, cultivatorii și-ar fi dorit rachete să-i scape de grindină care a provocat distrugeri pe 20 de hectare. Gheața de dimensiuni mari a pus la pământ culturi întregi de cartofi, pepeni şi căpşuni. Cartofii şi pepenii au fost scoși cu totul din pământ de șuvoaie, iar frunzele plantelor au fost găurite de grindină.

Oamenii speră acum la un ajutor din partea statului. Au depus cereri la primărie. 

Leave a Reply