Simion, despre cerealele din Ucraina: Nu e o problemă doar că tranzitează, ci și că rămân aici

 

“Slovacia este normală la cap, Ungaria este normală la cap, Polonia este normală la cap şi au interzis unilateral importul de cereale din Ucraina. Cinste lor! Slugile noastre de la Bucureşti au ales să stea iarăşi în genunchi şi să asculte idiocraţia de la Bruxelles şi să execute, nepunându-şi în vreun fel problema agricultorilor români (…). Anul trecut a fost teribil pentru noi, anul ăsta a anunţat premierul României că dublează cotele de cereale care tranzitează România. Dar nu e problema doar că tranzitează, problema e că şi rămân aici cereale şi produse agricole din Ucraina, care nu aparţine UE şi care dă orice echilibru, şi aşa fragil, peste cap”, a declarat Simion la Constanţa, în cadrul evenimentului de prezentare a candidaţilor AUR pentru alegerile europarlamentare.

Pe de altă parte, preşedintele AUR l-a ironizat pe Marcel Ciolacu, care a declarat că va da în judecată Austria pentru că a blocat intrarea României în Shengen.

“Aţi văzut cu toţii umilinţa Schengen. Asta nu este dreptate şi asta nu este normalitate. Idiocraţia de la Bruxelles nu poate să pună nişte rasişti – şi spun asta cu toată puterea cuvintelor – nişte rasişti care aruncă tricolorul românesc la gunoi şi nu ne recunosc drept egali, nu poate să îi pună la punct pentru că sunt prea preocupaţi de politicile verzi, eco-marxiste şi de reglementarea capacului de la sticla de plastic. Dar probabil că rezolvă Marcel problema Schengen. I-a dat în judecată pe austrieci. Aţi văzut cu toţii, de luni suntem în Schengen, austriecii fug speriaţi, îi văd şi pe aici, se ascund deja şi le e frică de Marcel. O rezolvă Marcel pe asta cum a rezolvat-o şi cu plafonarea preţurilor, de au ajuns românii astăzi să îşi dea întreg salariul pe hrană”, a afirmat Simion.

Guvernul României aşteaptă din partea Ucrainei prezentarea Planului de acţiune cu privire la măsurile eficiente de control al exportului pentru prevenirea denaturării pieţei cerealelor din ţara noastră, măsuri pe care s-a angajat că le va prezenta până la finalul zilei de luni. 

Leave a Reply