Semnul de circulație care îi lasă pe șoferi fără 450 de lei, conform noului Cod Rutier

Amenzile pentru încălcarea regulilor de circulație au crescut simțitor în ultimii ani, prin urmare șoferii trebuie să știe semnificația semnelor de rutiere, pentru a nu avea de suferit financiar.  Este important să cunoști că există un anumit indicatorde circulație care, dacă este ignorat, te poate costa o amendă de peste 400 de lei.

Indiferent de faptul că ai experiență la volan și ai rulat mii de kilometri, este totuși posibil să nu cunoști toate semnele rutiere. Există în special un indicator rutier care creează confuzie în rândul șoferilor și poate duce la sancțiuni în cazul în care nu este respectat. Acesta este semnul „Drum îngustat pe ambele părți”, care îi informează pe șoferi să își reducă viteza în mod preventiv.

Pe lângă asta, orice manevre de oprire, staționare, mers înapoi și întoarcere sunt interzise, iar singura opțiune permisă este depășirea. Încălcarea acestor reguli poate fi costisitoare pentru șoferi. Aceste semne rutiere sunt amplasate de obicei cu 100-200 de metri înainte de începutul zonei unde drumul se îngustează pe ambele părți. Este important ca șoferii care conduc cu viteză pe un astfel de drum îngustat să fie conștienți că, în cazul în care sunt prinși, pot fi sancționați cu 2-3 puncte de penalizare și o amendă cuprinsă între 290 de lei și 435 de lei.

Cu această sumă (între 290-453 de lei), poți fi amendat și dacă nu porți centură de siguranță în mașină. „Dacă ești pasager într-un autovehicul, centura de siguranță nu este opțională. Purtarea centurii de siguranță este obligatorie pentru pasagerii de pe bancheta din spate, la fel cum este pentru pasagerul de pe locul din dreapta față și pentru șofer. Nerespectarea acestei obligații se sancționează cu amendă cuprinsă între 290 de lei și 435 de lei, amendă pe care o primește pasagerul, nu șoferul”, transmite Poliția Română.

Toți conducătorii auto trebuie să știe că asigurarea RCA este obligatorie. Conform art 37. alin (9) Legea 132/2017, cei care circulă fără RCA pot lua o amendă de la 1.000 la 2.000 de lei. De asemenea, autoritățile îți pot reține certificatul de înmatriculare al mașinii și plăcuțele de înmatriculare: „Asiguratul are obligaţia ca, pe toată durata suspendării contractului RCA, să imobilizeze vehiculul într-un spaţiu privat, în afara domeniului public. Neîndeplinirea acestei obligaţii este asimilată cu încălcarea obligaţiei de asigurare şi neîndeplinirea obligaţiei de a depune plăcuţele de înmatriculare şi se sancţionează contravenţional conform art. 37 alin. (9).”

Schimbări majore în aplicația Waze: Una dintre cele mai folosite opțiuni va fi eliminată!

Leave a Reply