Semnele egiptene și semnificațiile lor. Află semnificațiile ascunse din spatele lor

Egiptenii și-au numit semnele după zei și zeițe, cu excepția Nilului. Să aruncăm o privire asupra semnelor egiptene și a semnificațiilor lor!

Nil (1-7 ianuarie, 19-28 iunie, 1-7 septembrie și 18-26 noiembrie)

Nilul este singurul semn din zodiac care nu poartă numele unui zeu sau al unei zeițe.Calitățile asociate cu acest semn includ logica și caracterul practic și este reprezentat, în general, de oameni pașnici, oarecum ca cei din zodia Balanței.De obicei, au un puternic simț al observației și, uneori, sunt intuitivi. Deși pot fi influențați de pasiunile lor, ei tind totuși să acționeze cu înțelepciune.

Amon-Ra (8-21 ianuarie, 1-11 februarie)

Acesta este unul dintre cele mai puternice simboluri egiptene, conform astrologiei egiptene antice, deoarece Amon-Ra era regele zeilor.Cei născuți sub acest semn sunt, de obicei, încrezători, politicoși și optimiști, oarecum ca un Leu.Sunt lideri puternici și pozitivi, care de obicei iau decizii informate și inteligente.

Mut (22-31 ianuarie, 8-22 septembrie)

Aceasta este zeitatea feminină care a fost considerată Mama Lumii și a fost responsabilă pentru protejarea omenirii.Se aseamănă cu zodia Rac, din astrologia occidentală.

Dacă te-ai născut sub acest semn ești o persoană empatică, sensibilă, loială, generoasă și afectuoasă față de ceilalți.Reprezentanții acestui semn tind să fie părinți protectori și iubitori, precum și extrem de orientați spre obiective.

Geb (12-29 februarie, 20-31 august)

Geb era considerat zeul egiptean al Pământului, al cărui râs se credea că provoacă cutremure.Cei născuți sub acest semn sunt sensibili, credincioși și deschiși.Uneori pot părea prea sentimentali, precum semnele de apă occidentale, dar această calitate în atrage pe alții la ei.Sunt cunoscuți pentru persistența și capacitatea lor de a păstra lucrurile și oamenii în viața lor.

Osiris (1-10 martie, 27 noiembrie-18 decembrie)

Osiris este numit după zeul lumii interlope și al învierii.În astrologia occidentală, acesta este rolul lui Pluto sau Scorpionului.Cei născuți sub acest semn sunt lideri puternici și spun mereu ceea ce cred, bine sau rău.

Sunt inteligenți și independenți, dar vulnerabili. Acești indivizi sunt hotărâți și aproape întotdeauna își ating obiectivele dorite. Uneori pot părea agresivi sau egoiști.Isis (11-31 martie, 18-29 octombrie, 19-31 decembrie)

Aceasta este Zeița Egipteană a Naturii.Oamenii din acest semn lucrează bine în echipă, oarecum ca și Capricornul în astrologia occidentală.Onestitatea și sinceritatea sunt tipice acestor persoane și, în general, au un bun simț al umorului. Au o înclinație romantică și le place să socializeze.

Thoth (1-19 aprilie, 8-17 noiembrie)

Thoth este zeul învățării și al înțelepciunii, la fel ca Gemenii sau Săgetătorul în astrologia clasică.Le place să învețe și sunt adesea inventivi.Oamenii născuți sub acest semn au darul curajului, înțelepciunii, energiei și romantismului și încearcă în mod constant să-și îmbunătățească situația în viață.

Horus (20 aprilie-7 mai, 12-19 august)

Horus era zeul egiptean al cerului.

Acești oameni sunt curajoși, optimiști și ambițioși, la fel ca Berbecul.În calitate de lideri, ei motivează, inspiră și tind să se înțeleagă bine cu ceilalți. Sunt cunoscuți pentru abilitățile lor profesionale și pentru faptul că sunt muncitori.

Anubis (8-27 mai, 29 iuni -13 iulie)

Anubis a fost considerat zeul mumificării și gardianul lumii interlope.Persoanele născute sub acest semn au personalități introvertite, precum unele Fecioarele sau Vărsătorii.Sunt încrezători, creativi și foarte curioși și, deși sunt introvertiți, au, de obicei, încredere în ei.

Seth (28 mai-18 iunie, 28 septembrie-2 octombrie)

Seth este zeul haosului și al violenței.Cei născuți sub acest semn sunt îndrăzneți și adesea perfecționiști.Le place să fie în centrul atenției la fel ca Leul și sunt îndrăzneți și perfecționiști. Ei excelează la capitolul comunicare și trăiesc pentru provocări.

Bastet (14-28 iulie, 23-27 septembrie, 3-17 octombrie)

Bastet este considerată femeie și este Zeița pisicilor, a plăcerii și a fertilității.

Oamenii născuți sub acest semn caută echilibrul, evită conflictele și se bazează pe abilitățile lor intuitive, precum Peștii.Sunt sensibili din fire și parteneri loiali și devotați.

Sekhmet (29 iulie-11 august, 30 octombrie-7 noiembrie)

Sekhmet a fost zeița războiului în mitologia egipteană.La fel ca Gemenii, oamenii născuți sub acest semn pot avea mai multe laturi ale personalității lor.Pe de o parte, sunt disciplinați. Și, pe de altă parte, sunt înțelepți și libertini. Au un puternic simț al dreptății și uneori sunt perfecționiști.

Sursă text: Eva.ro 

Leave a Reply