Semnal de alarmă al OMS: Cazurile de rujeolă la nivel mondial au crescut cu 18%

După cum a raportat OMS, 37 de țări s-au confruntat cu focare majore de rujeolă anul trecut. Rujeola este o boală infecțioasă virală foarte contagioasă care se transmite viral, relatează Știri Diaspora.

Acesta este cazul, de exemplu, atunci când persoanele infectate tușesc sau strănută. Simptomele includ febră, tuse, nas care curge și inflamație la nivelul nazofaringelui. Aceasta este de obicei urmată de o erupție cutanată. Una din zece persoane are complicații precum encefalita, care pune viața în pericol.

Boala poate fi prevenită prin administrarea a două doze de vaccin. Vaccinarea combinată împotriva rujeolei/oreionului/rubeolei este recomandată începând cu vârsta de nouă luni și este gratuită pentru toată lumea.

Diferenţa dintre rubeolă, rujeolă şi varicelă

Potrivit OMS, aproximativ 83% dintre oameni din întreaga lume au primit o primă doză de vaccin și 74% au primit o a doua doză. Pentru a preveni focarele majore, 95% dintre oameni ar trebui să fie vaccinați, transmite krone.at.

În acest context, OMS a subliniat că pandemia COVID a întrerupt programele de vaccinare în multe țări. Țările din Africa sunt deosebit de afectate, dar și India, Indonezia și Brazilia. Din 2000, vaccinările au salvat peste 56 de milioane de vieți.

Leave a Reply