SECRETUL oamenilor care NU se îmbolnăvesc niciodată

Iată ce trebuie să faci, astfel încât să îți întărești și tu imunitatea și să fii la adăpost de boli:

1. Suplimente cu vitamina C

Mai multe studii au arătăt că vitamina C crește imunitatea. De aceea, asigură-te că nu ai carențe de vitamina C în organism. O poți lua în mod natural, din citrice, pătrujnel, ardei gras, spanac, roșii, căpșuni, zmeură, varză. De asemenea, poți lua și suplimente cu vitamina C.

2. Odihnă, foarte importantă

Un somn odihnitor este cheia unui sistem imunitar puternic. Mai mult, studiile au arătat că persoanele care dorm între cinci și șapte ore pe noapte sunt cu 30% mai predispuși răcelilor, mai ales cand stau în preajma persoanelor care suferă de o infecție respiratorie.

Cei care dorm mai mult de șapte ore își reduc riscul de a contracta o boala cu până la 17%.

3. Elimină stresul din viața ta

Stresul este unul dintre cei mai mari dușmani ai sistemului nostru imunitar și este imposibil de evitat. Însă, dacă găsești modalități prin care să îl elimini ușor din viața ta, totul devine mai simplu. Astfel, poți alege să practici yoga și meditația.

4. Măsurile de igienă, foarte importante

Ca să stai departe de bacterii și de virusuri, sunt foarte importante măsurile de igienă. Astfel, spală-te pe mâini de fiecare dată după ce folosești toaleta sau după ce ai mers cu mijloacele de transport în comun.

5. Fă sport

Sportul aduce multe beneficii organismului, printre care se numară și creșterea rezistenței și întărirea imunității. Mergi la sală de două-trei ori pe săptămână, dacă nu vrei să te îmbolnăvești, când toți cei de la serviciu sunt bolnavi.

Leave a Reply