Secretele de pe etichetele hainelor: Ce semnifică, de fapt, fiecare desen?

Fie ca esti un cumparator experimentat sau doar incepator in lumea modei, este important sa inveti sa citesti etichetele hainelor si sa intelegi simbolurile sau desenele afisate acolo. Acestea pot furniza informatii precum marimea potrivita, materialul din care este fabricat articolul de imbracaminte, modalitatea corecta de intretinere sau chiar originea produsului. De asemenea, simbolurile de pe etichete pot oferi instructiuni specifice de curatare, pentru a te ajuta sa iti ingrijesti hainele in cele mai bune conditii posibile.

De ce casa ta te îngrașă? 9 cauze nebănuite ale obiceiurilor tale alimentare, ascunse în locuință

Pentru a intelege cu adevarat semnificatia si importanta desenelor de pe etichetele hainelor, trebuie sa ne uitam la fiecare simbol in parte.

In primul rand, exista semne care ne arata cum sa ingrijim haina. Aceasta informatie este extrem de importanta, deoarece modul in care ingrijim hainele noastre poate afecta durata de viata a acestora. De exemplu, daca o haina necesita spalare la mana, iar noi o punem la masina de spalat, poate sa se deterioreze si sa isi piarda forma originala.

In plus, etichetele ofera si informatii despre tipul de material din care este realizata haina. Acest lucru este deosebit de important pentru acele persoane care au alergii sau sensibilitate la anumite tipuri de materiale. In cazul in care eticheta indica faptul ca haina este realizata dintr-un anumit material, si stiti ca aveti o sensibilitate fata de acel material, atunci evitati sa o cumparati.

Un alt aspect important al semnificatiei desenelor de pe etichetele hainelor se refera la marime. Eticheta ar trebui sa ofere informatii clare despre marimea care se potriveste cel mai bine pentru fiecare inaltime si greutate. Si aici, trebuie avuta in vedere cat de important este acest aspect pentru a se face o achizitie corecta.

Pentru a-si pastra reputatia si pentru a-si proteja produsele, unele firme de imbracaminte includ indicatoare speciale pentru a arata ca produsul a trecut prin diverse teste si evaluari. Aceste semne sunt adesea cele patrate sau rotunde cu un tick sau o marca de verificare. Acest semn indica faptul ca haina trece standardele de calitate specifice si este sigur pentru utilizarea de catre consumator.

Cum iti poti pastra hainele mai mult timp. Vezi ce semnificatie au desenele de pe etichete

Este importanta ingrijirea adecvata a unui articol vestimentar. Fara ea, unele haine ar putea sa se rupa sau sa se micsoreze. De asemenea, culorile ar putea curge daca avertismentul de pe eticheta nu este respectat. Unele tesaturi nu ar trebui bagate in masina de spalat ele avand nevoie de un tratament special. Asa cum sunt obiectele care necesita numai curatarea chimica.

Unele materiale reactioneaza negativ la caldura, iar etichetele de ingrijire si continut vor explica temperatura corecta pentru a le spala sau daca nu sunt potrivite pentru un uscator. Stiind cum sa ingrijesti in mod corespunzator imbracamintea inseamna ca vor rezista mai mult. Astfel, se va reduce nevoia de a cumpara mai multe articole, dar si nevoia companiilor de a produce mai mult.

Ce secrete dezvăluie pozitia în care dormi despre relația ta

Leave a Reply