Scapati de dependenta de Coca-Cola

Indiferent ca beti Coca-Cola sau Pepsi, ambele contin o substanta minune, cafeina, ce da dependenta. Aceasta, si nu gustul sau acidul va fac sa nu puteti sta o zi sau cateva ore fara a savura un pahar din bautura  de culoare neagra, atat de indragita de tineri cat si de adulti.
Din pacate Cola da dependenta foarte usor si reprezinta un adevarat pericol pentru sanatate, cu atat mai mult cu cat suferiti de boli ale stomacului sau ale inimii.
Daca ati vazut deja destule cazuri de persoane ce au avut de suferit de pe urma consumului de Cola si ati decis ca este momentul sa va opriti si dumneavoastra, va putem ajuta cu cateva sfaturi, unele dintre ele facand parte si din planul Dr. Oz de a va scapa de dependenta de Cola:
Totul incepe de la o reducere treptata a consumului de  Coca-Cola sau Pepsi, incat organismul sa resimta treptat trecerea. Pentru a face si mai usoara renuntarea la aceasta bautura, consumati in perioada ce urmeaza oua, fasole si peste deoarece au l-glutamina, substanta ce inhiba nevoia de zahar.
Scaderea cantitatii de cafeina poate avea ca efect nevralgii. Le puteti trata cu analgezice usoare si preveni consumand multa vintamina B.
Dupa aproape trei saptamani in care scadeti consumul de Cola zilnic, ar trebui acum sa injumatatiti cantitatea si sa cumparati sticle tot mai mici. Nu renuntati odata cu Cola la consumul de lichide. Inlocuiti fiecare pahar de Cola cu apa, ceai, suc natural de fructe, etc. pentru a nu va dezhidrata, in special daca aceasta cura o tineti vara.
Cu greu dar aproape trece o luna de cand ati pornit pe acest drum. Aveti nevoie zilnic de ambitie si de informatii care sa sustina alegerea. Documentati-va frecvent in privinta  a cat de daunatoare este aceasta bautura si dupa ce ati scazut treptat  cantitatea consumata de obicei timp de o luna, vine momentul in care va trebui sa renuntati de tot la ea.
Scapati de orice urma de Coca-Cola sau Pepsi din casa si din momentul acela nu mai consumati absolut deloc aceasta bautura. Pentru a nu suferi foarte tare din pricina lipsei rasfatului obisnuit, puneti zilnic de-o parte banii pe care i-ati fi cheltuit pe suc  si la finalul saptamanaii rasfatati-va cu o masa pe placul dumneavoastra insotita de suc natural de fructe sau satisfaceti-va o pofta din orice alt domeniu.
Incercati sa nu cadeti prada tentatiei si rugati si rudele, prietenii, apropiatii sa va ajute si sustina, neconsumand, cel putin in  prezenta dumneavoastra, aceasta bautura.
Cand pofta este de nestapanit, luati o gustare delicioasa, cat se poate de sanatoasa dar nu faceti din asta un alt obicei pentru a nu va ingrasa.

Leave a Reply