Sărbătoare 9 iulie: Un mare sfânt este pomenit astăzi în calendarul ortodox

Acvilin, un comandant pagan, auzind ca intreaga cetate a Tavromeniei a devenit crestina, a pornit spre ea cu armata, cu gandul de a o distruge. Sfantul Pangratie a iesit din cetate impreuna cu clerul, purtand in maini Sfanta Cruce. Cand armata pagana s-a apropiat de cetate, a cazut asupra lor intuneric, incat soldatii, cuprinsi de spaima, s-au omorat intre ei. Asa a fost salvata cetatea prin rugaciunea lui Pangratie.

Dupa moartea lui Bonifatie, conducatorul Siciliei convertit la crestinism, Sfantul Pangratie a fost ucis de Montan, noul conducator al Siciliei.

Icoana Maicii Domnului de la Manastirea NeamtIcoana Maicii Domnului de la Manastirea Neamt este cinstita incepand cu anul 2018, pe 9 iulie. Aceasta zi de cinstire a fost trecuta in calendarul ortodox cu cu aprobarea Sfantului Sinod al Bisericii Ortodoxe Romane.

Tot in aceasta zi, facem pomenirea:- Sfantului Mucenic Ciprian, Arhiepiscopul Ciprului;- Sfantului Ierarh Mucenic Chiril, episcopul Gortinei;- Sfintilor Mucenici Andrei si Prov.

Maine, facem pomenirea Sfintilor 45 de Mucenici din Nicopolea Armeniei.

Sursa: CrestinOrtodox.ro

Leave a Reply