Sâmbătă, doliu național în Republica Moldova. Anunțul a fost făcut de Maia Sandu

Potrivit decretului prezidenţial, în toate localităţile din republică, precum şi la misiunile diplomatice şi consulare ale Republicii Moldova de peste hotare, drapelul de stat va fi coborât în bernă, scrie deschide.md.

La ora 12:00, se va cinsti memoria preşedintelui Mircea Snegur prin păstrarea unui moment de reculegere.

Autorităţilor publice, întreprinderilor şi organizaţiilor li se recomandă să renunţe la desfăşurarea acţiunilor distractive de masă, iar instituţiilor mass-media să ţină cont de specificul zilei la editarea publicaţiilor şi la formarea programelor.

 

Furnizorul public naţional de servicii media Compania “Teleradio-Moldova” va transmite în direct funeraliile.

 

Reprezentanţii mass-media vor avea acces în Catedrala Mitropolitană “Naşterea Domnului”, în seara zilei de 15 septembrie, de la ora 19:30.

 

Din cauza măsurilor speciale de securitate, reprezentanţii mass-media sunt rugaţi să poarte legitimaţiile de presă.

 

Corpul neînsufleţit al preşedintelui Mircea Snegur a fost depus vineri seara la Catedrală Mitropolitană “Naşterea Domnului”, iar sâmbata dimineaţa la Palatul Republicii, începând cu ora 10.00, pentru ca toţi care vor să-şi poată lua rămas bun şi să-i aducă un ultim omagiu celui care a fost primul preşedinte al Republicii Moldova, informează IPN.

 

Zeci de oameni au venit vineri seara la Catedrala Mitropolitană pentru a-şi lua rămas bun de la primul preşedinte al Republicii Moldova. Oamenii au adus flori şi au aprins lumânări în memoria fostului şef de stat, a relatat Newsmaker.

 

Mircea Snegur va fi înmormântat la Cimitirul Central din Chişinău de pe strada Armenească. Primul preşedinte al Republicii Moldova, Mircea Snegur, a decedat la 13 septembrie din cauza unei boli incurabile.

Leave a Reply