S-au înțeles băncile sau nu să majoreze dobânzile la credite. Ce spune șeful Consiliului Concurenței

„La bănci nu am terminat încă de procesat toate datele colectate. Sunt 2 investigații. În una ne uităm la posibila manipulare a indicelui ROBOR. A doua investigație vizează modul cum schimbă băncile date privind istoricului clienților și dacă nu cumva acest mecanism de a depuncta un client care merge la mai multe bănci are ca efect impiedicarea clientului de a se muta la o bancă la alta”, a declarat Bogdan Chirițoiu.

Chirițoiu a precizat însă că echipa de investigație nu a terminat încă de procesat toate emailurile colectate de la bănci.

„Sunt sute de emailuri. S-au colectat tera de date. Am clonat informațiile din PC-uri și mai cu mail se citește în prezența avocaților băncilor vizate”, a declarat Daniela Bădilă, director general în Consiliul Concurenței.

Reprezentanții Consiliului Concurenței au derulat în luna septembrie a anului trecut inspecții inopinate la sediul mai multor bănci comerciale, având suspiciunea că instituțiile financiare s-au înțeles între ele pentru a stabili dobânzile la credite, au afirmat, pentru Hotnews, surse oficiale.

SURSA

Leave a Reply