Rusia a distrus, în premieră, un tanc american trimis în Ucraina, la doar câteva zile după ce a intrat în luptă – VIDEO

Anunțul a fost făcut de către consilierul șefului Republicii Populare Donețk anexate, potrivit Forbes. Oficialul susține că tancul a fost distrus în zona Avdiivka, localitate strategică pentru a cărei cucerire s-au dat lupte grele.În urmă cu câteva zile, forțele armate ucrainene au anunțat pentru prima dată folosirea unor astfel de echipamente în luptă. În octombrie anul trecut s-a relatat că Washingtonul a transferat 31 de astfel de tancuri la Kiev.

 

First photo of the first confirmed destruction of a $24 million American M1A2 Abrams main battle tank by Russian forces outside Avdeevka today.👍Simply Z best. pic.twitter.com/SPkddPIXLk

— Aussie Cossack (@aussiecossack) February 26, 2024

 

 

 

 

Purtătorul de cuvânt al președintelui Vladimir Putin, Peskov, a comentat în stilul caracteristic: „De la bun început, luptătorii noștri au spus că aceste tancuri vor arde în același mod ca și altele. Dar, în general, după cum știm din rapoartele zilnice ale Ministerului Apărării, aceasta este munca zilnică, sistematică, profesionistă și altruistă a militarilor noștri, care demilitarizează Ucraina și o fac zilnic”.Armata ucraineană nu a comentat informația.

 

 

Leave a Reply