Româncele suspecte în cazul fetiței de 2 ani din Serbia, găsită moartă după 10 zile, au scăpat. Adevărații criminali au mărturisit totul

Președintele Serbiei, Aleksandar Vučić, a anunțat, joi, 4 aprilie, că poliția sârbă a arestat două persoane care au mărturisit că au ucis-o pe micuța Danka Ilić . Această informație care a zguduit Serbia vine în a 10-a zi de căutări a fetiței dispărute, informează politika.rs.

 

Poliția a arestat două persoane suspectate că au ucis-o pe micuța Danka și și-au mărturisit crima, a declarat Vučić în sesiunea extraordinară a Guvernului Serbiei.

 

„Poliția a arestat două persoane care sunt suspectate că au ucis-o pe micuța Danka Ilić din Bor”. „Cele două persoane și-au mărturisit deja crima“.

 

Președintele Serbiei, Aleksandar Vučić, a declarat, în cadrul unei conferințe de presă, că cei doi ucigași au mărturisit uciderea fetiței de doi ani Danka și că aceștia au condus poliția la locul unde a fost aruncată.

 

Danka, în vârstă de doi ani, a dispărut săptămâna trecută, marți, în Banjsko polje, în apropiere de Bor.

 

“Au mărturisit crima”, a spus Vučić și a adăugat cu ce fel de monștri avem de-a face.

 

Poliția din Bor i-a arestat pe lucrătorii Societății de Utilități Publice „Vodovod” Bor SJ (50 de ani) din satul Luka și DD (50 de ani) din satul Zlot.

 

„SJ este suspectat că a lovit un pieton, un copil de doi ani, Danka, cu vehiculul său „Fiat Panda” în strada Radomir Putnika, și a ucis-o. Împreună cu un coleg DD, au băgat cadavrul fetei în portbagajul vehiculului, după care au condus la o groapă de gunoi de lângă Bor, unde au aruncat cadavrul pe partea dreaptă a drumului”, spune o sursă apropiată anchetei.

 

Ancheta poliției din Bor arată că totul s-a petrecut pe 26 martie în jurul orei 13.52, adică la numai șapte minute după ce fetița a dispărut, potrivit declarațiilor mamei.

 

Potrivit presei locale, în momentul în care a fost ucisă, micuța Danka se afla în mijlocul drumului. Autovehiculul circula cu viteză mare când a lovit-o pe fetiță. În loc să încerce să îi salveze viața, cei doi au luat decizia de a o băga în portbagaj. Au condus către groapa de gunoi, i-au aruncat trupul acolo, după care l-au acoperit cu resturi, pentru a nu fi vizibil.

 

Ulterior, aceștia au curățat temeinic portbagajul mașinii cu acizi și substanțe chimice pentru a îndepărta petele de sânge. Anchetatorii au reușit doar prin analize criminalistice și cu ajutorul lămpilor speciale să găsească mici urme de sânge. Ulterior, aceștia au stabilit că sângele îi aparține micuței Danka.

 

Părinții fetiței au fost luați cu ambulanța din fața secției de poliție. Acestora li s-a făcut rău în momentul în care au aflat vestea că micuța lor a fost ucisă, așa că medicii au fost nevoiți să reacționeze, cei doi fiind transportați la spital pentru îngrijiri.

 

Pista răpitoarelor românce a fost exclusă

 

Pe 2 aprilie, presa muntenegreană dezvăluia că poliția din Viena a primit pe mail o scurtă filmare în care două românce ar fi dus pe străzile din capitala Austriei o fetiță care semăna cu Danka.

 

Ulterior, autoritățile vieneze au exclus pista, iar cele două românce identificate și interogate au dovedit că nu au nicio legătură cu micuța Danka și dispariția ei. Ancheta Interpol s-a extins însă între timp până în România, pe baza informațiilor preliminare.

 

Totul a pornit de la urmele de sânge descoperite pe o mașină, în timpul unei anchete criminalistice, iar pe baza acesteia au fost reținute două persoane.

Leave a Reply