Româncă arestată în Spania. A vrut să introducă în Europa aproape 2 tone de droguri. Ea și complicii săi au legături cu celebrul cartel mexican Sinaloa

Poliţia spaniolă a anunţat joi confiscarea a 1.800 de kilograme de metamfetamină pe care unul dintre cele două carteluri mexicane cele mai redutabile, cartelul Sinaloa, încerca să le distribuie în Europa, şi a arestat cinci persoane, printre care liderul mexican al operaţiunii şi o româncă, informează AFP și Agerpres.

 

Drogul a fost descoperit în regiunea Alicante, în estul Spaniei, şi aceasta este “cea mai mare cantitate de acest drog confiscată în Spania şi a doua cea mai mare din Europa”, a anunţat Antonio Martinez-Duarte, şeful unităţii pentru combaterea traficului de droguri şi a crimei organizate din cadrul poliţiei spaniole, în cadrul unei conferinţe de presă.

“Printre persoanele arestate se numără un cetăţean mexican, care are legături cu cartelul Sinaloa, potrivit schimburilor noastre de informaţii cu autorităţile mexicane”, a continuat el fără a preciza numele suspectului, însărcinat să recepţioneze drogul în Spania, apoi să-l distribuie în Europa.

Cartelul Sinaloa este unul dintre grupurile criminale cele mai vechi, mai importante şi mai violente din Mexic, şi a cărui influenţă rămâne puternică în pofida arestării fondatorului său Joaquin “El Chapo” Guzman sau, mai recent, a fiului său Ovidio, în ianuarie 2023. Ambiţii au fost extrădaţi şi plasaţi în detenţie în SUA.

O româncă arestată

De asemenea, poliţia spaniolă a confiscat bani lichizi, cinci autoturisme, acte şi o armă de foc.

O româncă şi trei spanioli au fost arestaţi, în afară de mexicanul de la conducerea operaţiunii.

Leave a Reply