Român dat în căutare în trei țări, prins în Caraş-Severin, cu ajutorul aplicație Schengen care i-a băgat în sperieți pe fugari

Românul de 40 de ani a fost identificat de jandarmii din Caraş-Severin. În urma verificărilor făcute în aplicaţia eDAC, aceştia au constatat că pe numele lui era emis un mandat european de arestare în vederea extrădării, el fiind acuzat de 16 infracţiuni comise în Italia, Germania şi România.

„Situaţia generală a cazierului judiciar al bărbatului este una complexă, fiind înscrise 16 infracţiuni comise, atât pe teritoriul României, cât şi pe teritoriul Republicii Federale Germania şi Republicii Italia, dintre care deţinerea sau folosirea neautorizată de arme de foc, infracţiuni contra patrimoniului, conducere fără permis, furt, comercializarea de bunuri furate etc.”, se arată într-un comunicat al Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Caraş-Severin.

În primele ore de la intrarea în Schengen și folosirea aplicației E-DAC, polițiștii români au depistat un olandez căutat de autorități din 2019

Bărbatul a fost predat organelor abilitate ale statului.

„Aplicaţia eDac este un sistem digital de verificare a documentelor de identitate, care, în urma scanării actelor, generează în mod automat toate informaţiile despre persoanele verificate. Prin intermediul acestui instrument, jandarmii din toate structurile operative ale Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Caraş-Severin, au verificat pe 900 de persoane, in timpul misiunilor de ordine publică şi de protecţie instituţională”, au precizat oficialii Jandarmeriei Caraş-Severin.

Leave a Reply