Rezultatele parțiale pentru alegeri, anunțate de BEC: 500.000 de voturi NULE! Cum au votat românii

„Pentru a furniza opiniei publice informații corecte și complete, luând în considerare dinamica și stadiul centralizării rezultatelor votării, alături de informațiile agregate rezultate din datele deja disponibile public și în timp real pe platforma prezențeroapp.ro, la nivelul conducerii Biroului Electoral Central a fost luată decizia publicării pe site-ul acestuia, www.bec.ro, la acest moment, doar a proceselor verbale menționate anterior, având în vedere că doar acestea pot fi generate momentan”, a declarat oficialul BEC.

Reprezentantul a subliniat că Biroul Electoral Central va continua să aducă la cunoștința publicului date parțiale prin actualizări zilnice pe site-ul propriu, până la emiterea proceselor verbale finale privind constatarea rezultatelor. Publicarea acestor date va fi realizată sub rezerva disponibilității informațiilor în sistemul informatic de centralizare a proceselor verbale.

Datele preliminare centralizate până în prezent au relevat existența a aproape jumătate de milion de voturi nule. Această cifră uluitoare ridică semne de întrebare cu privire la motivele care au dus la invalidarea unui număr atât de mare de voturi.

Anunț de la Autoritatea Electorală Permanentă: „Numărarea voturilor nu trebuie întreruptă!”

Leave a Reply