Rețeta clasică de Rum Baba sau Baba au Rhum. Cum o prepari simplu și rapid

Rețeta își are originea în Polonia și a apărut în jurul anului 1760, când regele polonez Stanislas Leszczynski, socrul regelui Ludovic al XV-lea, s-a stabilit în Franța, la Nancy. Acesta a fost servit cu tradiționalul cozonac kougloff care i s-a părut prea uscat. A cerut bucătarului să i-l însiropeze cu vin de Tokay. Mai apoi, când rețeta a fost repetată și adaptată au înlocuit vinul cu rom.

Rețeta este diferită de rețeta savarinelor clasice. Se prepară din aluat dospit, precum aluatul de cozonac și se decorează cu frișcă și fructe proaspete. Savarinele clasice se prepară dintr-un aluat cu pesmet și făină și se decorează cu gem de fructe și frișcă.

Urmărește mai jos lista de ingrediente și modul de preparare al rețetei de Baba au Rhum sau Rum Baba.

4 alimente care se transformă în OTRAVĂ dacă sunt ținute în frigiderRețeta clasică de Rum Baba – Ingrediente

Pentru rețeta de Rum Baba ai nevoie de ingrediente pentru aluat, sirop și decor.

Pentru aluat pentru Rum Baba:2 ouă mari100 ml lapte cald100 gr unt moale cu peste 80% grăsime250 gr făină tip 00020 gr drojdie proaspătă sau 7 gr drojdie uscată50 gr zahăr1 vârf de linguriță cu sare1 linguriță coajă rasă de lămâie25 gr de unt pentru uns formele de copt.Pentru sirop:250 ml apă250 g zahar tos1 linguriță cu extract de vanilie1 linguriță coajă de lămâie3-4 linguri de rom.Pentru decor:250 gr frișcă naturalăfructe proaspete.Rețeta clasică de Rum Baba – Mod de preparare

Primul pas pentru prepararea aluatului de savarine constă în aducerea la temperatura camerei a tuturor ingredientelor necesare. Procedezi ca în cazul aluatului de cozonac. Untul va trebui să devină moale, iar ouăle să se mai încălzească pentru că nu se folosesc reci.

În cât timp se strică unele alimente dacă uiți să le pui în frigiderCum prepari aluatul pentru Rum Baba

Încălzește laptele și amestecă-l cu drojdia. Lasă amestecul deoparte până când pregătești și celelalte ingrediente.

Trece făina prin sită într-un bol încăpător. Adaugă ouăle în alt bol, împreună cu sarea, zahărul și coaja de lămâie. Amestecă-le până când se dizolvă sarea și zahărul, iar compoziția devine spumoasă.

Lista alimentelor pe care nu știai că trebuie să le păstrezi în frigider

Creează un loc adânc la mijlocul făinii și pune acolo compoziția de ouă. Apoi, adaugă amestecul de lapte cald cu drojdie, în timp ce amesteci intens toate ingredientele din bol. Când aluatul se conturează, adaugă untul moale și mai frământă aluatul până când se încorporează tot untul în el. Aluatul nu va fi ferm precum aluatul de cozonac, va fi moale și lipicios. Acoperă bolul cu o folie de prospețime și lasă aluatul la dospit timp de 40-50 de minute.

Cum formezi și coci savarinele după rețeta clasică de Rum Baba

Pornește cuptorul la 180 de grade Celsius și unge cu unt, din belșug, 10-12 forme de savarine. Pune aluatul într-un săculeț pentru decorat deserturi și umple cu el 3/4 din capacitatea formelor de copt. Așază folia peste formele cu aluat și lasă-le deoparte până când aluatul se dezvoltă până la vârful formelor.

Citește continuarea aici

Care sunt alimentele care provoacă stări de anxietate și depresie. Află ce trebuie să mănânci ca să fi fericit

Leave a Reply