Reciclati hartia pentru protejarea mediului

Acasa sau la birou, oriunde v-ati afla cu siguranta consumati hartie, notand diverse lucruri pe care trebuie sa le tineti minte. Multe persoane nu tin o agenda pentru astfel de notite ci scriu mai degraba pe hartie A4 deoarece este mult mai usor de carat o simpla foaie decat intreaga agenda iar apoi se poate arunca cu usurinta.

Problema intervine abia in momentul in care hartia se arunca, fiecare coala de hartie alaturi de alte sute de mii insemnand risipirea resurselor planetei. Evident fiecare isi noteaza pe ce-i este la indemana si comod, singura greseala aparand in momentul in care foaia are doar cateva insemne si este aruncata, fiind considerat ca a fost folosita cat se putea.

Nimic mai gresit. Orice hartie, fie ca este A4 sau de o alta dimensiune, merita sa fie folosita pana ce nu mai este spatiu liber pe ea deloc. Doar atunci ati reusit sa faceti un bine naturii si deasemenea sa econimisiti si dumnevoastra.

Deoarece aruncand hartia cand abia este folosita va trebui sa cumparati o alta mult prea curand, fapt ce insemana o investitie. Luati asadar notitele ce va trebuiesc, chiar daca difera ca subiect, pe aceeasi coala de hartie astfel incat sa nu mai risipiti si acest lucru va va ajuta si din alte puncte de vedere, avand mai putine foi de pastrat cu o cantitate la fl de mare de informatii ca inainte cand notati fiecare fraza pe cate o alta foaie.

Si atunci cand printati documente sau le copiati ar trebui sa va ganditi si sa nu faceti mai multe exemplare decat aveti nevoie, cum ar trebui sa va gandii de fiecare data si sa utilizati responsabil si celelalte resurse limitate dar reciclabile ale planetei, reusind in modul acesta sa duceti o viata ceva mai eco.

Protejand mediul cat de putin tine de dumneavoastra cu siguranta, altaturi de alte persoane care fac acest lucru se va reusi protejarea locului in care traiti si in care se vor dezvolta si urmasii dvs.

Leave a Reply