Răsturnare de situație, în cazul primarului din Vințu de Jos, găsit spânzurat. Poliția cere dezhumarea

Dosarul morții primarului din comuna Vinţu de Jos, judeţul Alba, găsit spânzurat la jumătatea lui aprilie, nu s-a încheiat cu nicio concluzie cu privire la împrejurările în care s-a produs decesul, procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Alba făcând cercetări pentru moarte suspectă, notează, sâmbătă Ziarul Unirea. Conform jurnaliştilor locali, este luată în calcul inclusiv exhumarea cadavrului.

”În cauză se efectuează cercetări «in rem» pentru comiterea infracţiunii de ucidere din culpă (moarte suspectă), prevăzută de dispoziţiile 192 C. Pen., dosarul fiind în lucru la Postul de Poliţie Vinţu de Jos, sub supravegherea procurorului criminalist”, a transmis, la solicitarea Ziarului Unirea, Parchetul de pe lângă Tribunalul Alba.

Jurnaliştii locali scriu, citând surse neoficiale, că este luată în considerare inclusiv deshumarea cadavrului, pentru a se face cercetări suplimentare şi pentru a se preleva probe.

Primarul Petru Ioan Barbu a fost găsit, în 16 aprilie, spânzurat într-o anexă a locuinţei sale. Edilul, ales pe listele PNL, urma să candideze pentru încă un mandat.

Leave a Reply