Produse pe care românii le vor folosi de sărbătorile de iarnă, pe lista plafonării – Anunțul ministrului Barbu

„Am discutat cu retailerii, le mulțumesc că la aprobarea ordonanței ne-am comportat ca niște colegi. Guvernul nu va lua nicio decizie decât în baza dialogului pe care îl purtăm. Ne dorim prelungirea acestor măsuri, pentru că sunt foarte bune. 60% din cele 15 categorii de produse le folosesc românii cu venituri mici și medii din România”, a spus Florin Barbu.

„Am înțeles că și Franța a preluat modelul nostru și a plafonat prețul pentru 5.000 de produse. În România, în cele 15 categorii sunt foarte multe produse, la pâine sunt aproape 500. Chiar dacă nu va fi o prelungire printr-un act normativ, ci va fi un acord încheiat cu retailerii și procesatorii…”, a explicat ministrul.

„Mulți au făcut glume în media că Barbu a găsit cozonacul care să fie introdus în… Românii consumă de sărbători între 7 și 9 milioane de cozonaci. Îmi doresc ca în orice familie cu venituri mici și medii, copiii acestor familii să nu mănânce o jumătate de cozonac, ci să mănânce doi cozonaci. Să fiți siguri că acest produs va fi adăugat în plafonare pe adaos comercial și alte produse pe care românii le vor folosi de sărbătorile de iarnă. Ne dorim ca românii cu venituri mici și medii să aibă niște sărbători decente și să cumpere alimente românești la prețuri corecte”, a declarat ministrul, marți, la un post TV.

Cozonacul ar putea fi inclus pe lista produselor cu preţ redus, de sărbători – Precizările ministrului Agriculturii

Ministrul Agriculturii, Florin Barbu, a anunțat că produsele consumate de români în perioada sărbătorilor de iarnă ar putea fi incluse pe lista celor pentru care s-a decis limitarea adaosurilor comerciale.

„Nu uităm că se apropie sărbătorile de iarnă și cred că anumite produse consumate de români în perioada sărbătorilor ar trebui incluse în această ordonanță. Vă dau un singur exemplu: cozonacul poate fi introdus în această ordonanță în perioada sărbătorilor de iarnă.

Vom discuta împreună, poate fi și acord, dar eu îmi doresc ca această ordonanță să fie prelungită și să fie incluse și alte categorii de produse”, a afirmat Florin Barbu, joi, la un post TV.

Noi alimente vor fi introduse pe lista celor cu prețul plafonat

Ministrul Agriculturii – Florin-Ionuț Barbu a anunțat că vor fi noi alimente care vor avea prețul plafonat.

„Noi ne dorim foarte mult ca această măsură să fie prelungită, chiar să fie actualizată și îmbunătățită lista de produse. Vom avea, în perioada următoare, o întâlnire și vom stabili împreună ce produse vor avea un adaos redus”, a spus Florin-Ionuț Barbu, la un post TV.

Leave a Reply