Prezentatorul TV britanic Michael Mosley a fost găsit mort pe Insula Symi din Grecia. Bărbatul era dat dispărut încă de miercuri

Autorităţile elene au confirmat că trupul unui bărbat, despre care se crede că ar fi medicul şi omul de televiziune britanic Michael Mosley a fost găsit pe insula Symi, relatează The Guardian, potrivit News.ro.

El se afla în vacanţă împreună cu soţia sa şi dispăruse de miercuri, după ce a plecat la o plimbare pe coasta abruptă de pe insula Symi.

“A fost găsit în zona Ayia Marina”, a declarat pentru The Guardian viceprimarul insulei, Nikitas Grillas. “Pot confirma că este el”, a spus oficialul.

Descoperirea a avut loc în cea de-a cincea zi a unei operaţiuni masive aeriene, terestre şi maritime pentru a-l găsi pe editorialistul şi realizatorul de emisiuni celebre în domeniul sănătăţii.

Mosley, în vârstă de 67 de ani, a fost văzut ultima dată când a plecat în drumeţie pe plaja St Nikolas de pe insula Symi, miercuri, la ora locală 13.30.

Soţia sa, dr. Clare Bailey, a dat alarma după ce nu s-a întors până la ora 19.30. O operaţiune de căutare şi salvare a fost lansată pentru a-l găsi pe doctorul cunoscut mai ales pentru apariţiile sale în emisiunile The One Show şi This Morning.

La căutări au participat poliţişti, pompieri, câini special antrenaţi, voluntari şi o dronă. Poliţia a pornit de la ipoteza că Mosley ar fi putut fi afectat de căldură şi a alunecat şi a căzut, poate, de la înălţime.

Mosley, editorialist la Daily Mail, a realizat o serie de documentare despre dietă şi exerciţii fizice, inclusiv emisiunea de pe Channel 4 Michael Mosley: Who Made Britain Fat?

El a participat şi la serialul BBC Trust Me, I’m a Doctor. A trăit cu tenii în intestine timp de şase săptămâni pentru documentarul Infested! Living With Parasites, difuzat pe BBC Four.

Mosley a fost, de asemenea, creditat pentru popularitatea în creştere a dietei 5:2, care presupune să posteşti două zile pe săptămână pentru a pierde în greutate. El a fost numit jurnalistul medical al anului de către Asociaţia Medicală Britanică în 1995.

Leave a Reply