Prefectul Capitalei reacționează după incidentul de la Colegiul Dimitrie Leonida. Se solicită o anchetă administrativă

“Referitor la incidentul petrecut în această dimineaţă, la Colegiul Tehnic Dimitrie Leonida, unde mai mulţi elevi au fost intoxicaţi, după ce un licean a pulverizat cu spray paralizant, solicit de urgenţă Primăriei Sectorului 2 şi conducerii unităţii să demareze o anchetă administrativă şi să prezinte public modul în care persoanele şi firmele responsabile cu asigurarea pazei în unitatea de învăţământ şi-au îndeplinit atribuţiile”, a scris Hopincă, marţi, pe Facebook.El a punctat că autoritatea publică locală “are obligaţia de a asigura un climat de siguranţă în şcoli”.”Acest incident trebuie tratat cu responsabilitate şi fermitate, iar cei vinovaţi trebuie traşi la răspundere. Autoritatea publică locală are obligaţia de a asigura un climat de siguranţă în şcoli pentru elevi şi pentru cadrele didactice”, a adăugat prefectul.

Reacția prefectului vine la scurt timp după ce un incident extrem de grav s-a petrecut, marți, într-o unitate de învățământ din Sectorul 2. Mai multe ambulanțe, dar și echipe de pompieri au fost chemate, marți, după ora 10.00, la Colegiul Dimitrie Leonida din Capitală, unde zeci de elevi au acuzat stări de rău după ce un alt elev a folosit un spray paralizant pe holul liceului..

Conform celor mai recente date, 29 de copii au fost evaluați medical în urma incidentului și 25 au fost transportați la spital (16 la Grigore Alexandrescu și 11 la Marie Curie). 

Leave a Reply