Cum sa scapati de praful din locuinta

Nu este o noutate pentru nimeni ca, cu cat stergeti mai mult praful din locuinta, cu atat se depune mai mult si mai rapid, astfel incat niciodata nu este eliminat. Pentru multe dintre noi, praful reprezinta un stres continuu. De aceea, daca doriti sa profitati de cateva trucuri in stergerea prafului, descoperiti informatiile de mai jos. Pentru a scapa de praful din casa trebuie sa eliminati anumite obiecte care nu sunt altceva decat colectoare de praf.
Covorul este o sursa continua de a aduna praful, la fel si draperiile, tapetul sau mobila capitonata. Lasati parchetul cat mai liber, draperiile inlocuieste-le ci jaluzele, iar mobila tapitata cu mobila din piele, vinilin sau lemn. Stersul prafului trebuie inceput de sus in jos. Nu uitati sa luati in calcul lustrele si tablourile. La final lasati parchetul pentru ca este locul in care se depoziteaza particulele de praf atunci cand stergeti mobila sau alte obiecte. Pentru a curata parchetul trebuie sa folsositi aspiratoare de casa si apoi sa stergeti cu mopul.
Un alt mijloc prin care puteti evita depunerea prafului este sa tineti casa ordonata. Cu cat lucrurile sunt mai imprastiate, cu atat exista riscul depunerii de praf in cantitati mai mari. Revistele si ziarele sunt si ele o sursa de a atrage praful, de aceea este bine sa nu faceti depozite in casa. Spalati intotdeauna vasele dupa ce mancati si curatati masa dupa.
Asternuturile trebuie schimbate o data la o saptamana, iar lanjeria si hainele pe care nu le folositi este bine sa le tineti in cutii sau saci, altfel vor fi invadate de parf si, implicit, vor fi o sursa continua a acestuia. In cazul in care aveti un aparat de aer conditionat, aveti intoitdeuana grija sa spalati filtrele aparatului. Acestea, pe langa o sursa de praf, sunt si o sursa de infectie. Voi ce metode fofositi pentru a scapa de praful din locuinta?

Leave a Reply