Pix spion, pentru corespondenta privata

Un instrument de scris de genul unui pix spion este o unealta extraordinara in mana oricarui agent sub acoperire. Astfel de dispozitive au fost folosite inca de pe vremea Razboiului Rece atunci cand spionii voiau sa isi transmita mesaje imposibil de depistat. Un pix spion poate functiona in diferite moduri. Unele se folosesc de cerneala care este sensibila la lumina UV. Aceasta nu poate fi citita decat cu ajutorul unei lampi speciale si este de-a dreptul invizibila ochiului liber. Puteti spre exemplu sa notati informatii secrete intr-un dosar sau jurnal fara teama ca acesta va fi citit de o persoana prea curioasa.

Alte instrumente de scris de acest gen folosesc o cerneala care dispare dupa doua ore. Astfel, puteti scrie un mesaj care daca este interceptat devine inutilizabil aproape imediat. In perioada in care tehnologia nu era atat de avansata precum este in zilele noastre, un astfel de pix spion era unealta perfecta pentru spioni sau agentii sub acoperire. In prezent, putem intalni si camere video fullHD, sau chiar si microfoane spion, inglobate intr-un astfel de instrument de scris aparent inofensiv.

Un pix spion poate avea incorporate o camera si un microfon care sa ii permita sa fie utilizat in situatii si mai diverse decat inainte. Datorita versatilitatii lui, un astfel de dispozitiv nu lipseste din dotarea reporterilor de investigatii care vor sa realizeze reportaje de senzatie. De asemenea, agentii statului sub acoperire folosesc astfel de unelte pentru a culege probe despre suspectii pe care ii urmaresc si pentru a-si desfasura anchetele in siguranta fara a fi descoperiti.

Datorita claritatii imaginilor pe care astfel de instrumente le capteaza, ele sunt foarte utile pentru strangerea de probe, inregistrarile putand fi vizionate fara probleme pe un ecran. Memoria este deseori conceputa dintr-un card microSD de dimensiuni mari, fapt care transforma un astfel de pix spion intr-un dispozitiv foarte usor de manipulat. Un simplu gest discret poate porni inregistrarea, fara a da de gol agentul sub acoperire, reporterul sau detectivul care il foloseste. Un pix spion este un accesoriu care nu trebuie sa lipseasca din trusa dumneavoastra de investigatie.

Leave a Reply