Patriarhul Daniel, îngrijorat de scăderea demografică a Bucureștiului. Au fost mai multe înmormântări decât botezuri

Concret, în 2023, preoții din eparhia pe care Patriarhul o conduce, au oficiat 16.174 botezuri, 8.242 cununii şi 17.440 înmormântări. Totodată, se remarcă și numărul scăzut al cununiilor, ceea ce indică faptul că tot mai mulți bucureșteni aleg să nu se mai cunune în fața preoților, potrivit Basilica.ro.

În darea de seamă de la Reședința Patriarhală, Patriarhul a prezentat și alte detalii legate de arhiepiscopia pe care o conduce.

”Întrucât s-au făcut mai multe solicitări pentru acordarea de Sfinte Antimise unităților de cult, începând cu anul 2020 au fost inițiate procedurile necesare pentru imprimarea, confecționarea și sfințirea unor noi Sfinte Antimise.

În acest sens, au fost verificate și actualizate listele cuprinzând denumirea tuturor unităților de cult din eparhie, numărul bisericilor, paracliselor și capelelor, precum și hramurile care au fost acordate acestora, pentru Arhiepiscopia Bucureștilor fiind necesare 874 Antimise cu sfinte moaște. Au fost sfințite și oferite, împreună cu părticele din sfinte moaște ale unor sfinți mucenici, unităților de cult din eparhie în cadrul ședinței Permanenței Consiliului eparhial din data de 13 iunie 2023.

RAPORTUL INREGRAL

Leave a Reply