Panică în Italia. Regiunea Toscana, zguduită de cutremure în serie. Cel mai puternic a avut magnitudinea de 4,8

Regiunea Toscana a fost zguduită de două cutremure semnificative în provincia Florența, în dimineața zilei de 18 septembrie, a anunțat Rotalianul, citând presa locală.

 

Prima undă seismică, cu o magnitudine de 3.3, a fost înregistrată la 4 kilometri de localitatea Marradi la ora 04:48. Ulterior, o a doua undă, mult mai puternică, cu o magnitudine de 4.8, având epicentrul la 3 kilometri de Marradi, s-a produs la o adâncime de 8,4 kilometri, la ora 05:10.

A urmat o altă undă s-a înregistrat la 4 km vest de Tredozio, în provincia Forlì Cesena, având o magnitudine de 2.8, apoi mai multe replici la Marradi (cu magnitudini de 2, 2.5 și 2) și la 5:32 în Tredozio.

Conform informațiilor primite din partea serviciilor de salvare, nu s-au semnalat victime sau daune.

Șocul seismic a alarmat populația din Marradi și mulți locuitori au ieșit rapid pe străzi pentru a se afla în siguranță.

 

De asemenea, mai multe școli au fost închise, ca măsură de precauție, în localitatea Marradi și în localitățile din împrejurimi.

 

A fost activat Centrul Operațional Comunal. Sala de Protecție Civilă a Orașului Metropolitan Florența, care monitorizează situația, nu a primit până acum rapoarte despre victime omenești sau pagube materiale.

 

Seismul a fost simțit clar și în Emilia Romagna, regiunea vecină, care a suferit în urma inundațiilor din luna mai, în special în zonele interne ale provinciilor Forli-Cesena și Ravenna.

 

Leave a Reply