Operațiune de salvare în condiții de vreme extremă în Munții Maramureșului. Doi cetățeni ucraineni, găsiți după mai bine de 6 ore de căutări

UPDATE

“In acest moment dupa mai bine de 6 ore si jumatate de urcat salvatorii montani au ajuns la cetatenii ucrainieni. Salvamontistii au cu ei hrana, batoane proteice si apa. Va urma coborarea pana in locul in care este pozitionata masina de interventie”, au informat, luni dimineata, reprezentantii Salvamont Maramures, intr-un mesaj pe Facebook. Potrivit sursei citate, la interventie participa si colegii de la Politia de Frontiera Poienile de sub Munte ei aflandu-se impreuna cu salvatorii montani sus in munte.

ȘTIREA INIȚIALĂ

”Acţiune în derulare a SPJ Salvamont Maramureş în M-ţii Maramureşului, zona Poienile de sub Munte. Doi cetăţeni ucrainieni, bărbaţi de 40 şi 42 ani care au trecut azi frontieră au sunat la 112 şi au anunţat că sunt rătăciţi şi nu reuşesc să se orienteze pentru a coborî din munte, sunt echipaţi dar fără hrană şi doar cu o sticlă de apă şi solicită ajutorul pentru a putea fi extraşi şi evacuaţi”, a transmis, duminica seara, Salvamont Maramureş.

Salvamontiştii şi poliţiştii de frontieră au lucrat cu operatorii STS care au stabilit coordonatele celor doi.

”În M-ţii Maramureşului, pe alocuri, zăpadă depăşeşte 1metru – 1metru şi jumătate şi singură posibilitate de deplasare este fie pe schiuri de tură sau snowmobil pentru zăpadă adâncă dar la baza muntelui stratul e subţire şi pe alocuri zona e cu acces dificil datorită noroiului mare şi a apei care curge de pe versanţi”, a mai transmis sursa citată.  

Leave a Reply