O mănăstire românească din Elveția a ajuns să controleze o firmă cu venituri de milioane de euro, activă în domeniile auto și imobiliare. Anchetă explozivă a presei străine

Conform unei investigații realizate de ziarul Tages-Anzeiger, o mănăstire ortodoxă românească din satul Les Sciernes-d’Albeuve din Elveția deține o companie globală cu afaceri în industria auto și imobiliară.

Mănăstirea numită „Monastère de la Protection de la Mère de Dieu” (Mănăstirea Protecției Maicii Domnului), înființată în 2013, are ca stareță sora Antonia, care figurează ca director cu semnătură individuală a companiei BCCH Group Switzerland AG. Compania are filiale în Franța, România și Marea Britanie, iar în 2022 a declarat vânzări de peste 36 de milioane de lei în România. Deși stareța Antonia a renunțat la funcția de administrator unic al companiei la sfârșitul anului 2023, legătura dintre mănăstire și BCCH Group persistă, scrie StiriDiaspora

Stareța cu talent în afaceri

Sora Antonia figurează în registrele comerțului din Elveția și Franța sub numele ei real. Din iulie 2019, stareța mănăstirii a condus BCCH Group Switzerland AG în calitate de director cu semnătură individuală. Compania este activă în sectoarele de retail auto și imobiliare în toată Europa și Asia, potrivit site-ului companiei.

După înființare, adresa firmei a fost înscrisă în registrul comerțului direct la mănăstire. Mănăstirea în sine este o asociație care, la fel ca toate mănăstirile din cantonul Fribourg, este scutită de taxe, scrie presa străină

Fostul președinte al Mongoliei îl pune pe jar pe Vladimir Putin: “Teritoriul Rusiei ar trebui să aparțină descendenților lui Gingis Khan!”

Potrivit raportului, BCCH Group are mai multe sucursale, una în Franța, una în România și una la Londra. În România, cifrele de afaceri ale companiei sunt disponibile public: în 2022, BCCH Group Switzerland AG ar fi declarat vânzări de peste 36 de milioane de lei, ceea ce înseamnă aproape 7 milioane de franci (peste 7 milioane de euro)

La sfârșitul anului 2023, numele stareței Antonia de administrator BCCH cu o singură semnătură a fost scos din registrul comerțului, scrie ziarul. Stareța nu a dorit să comenteze informațiile din media asupra BCCH Group Switzerland AG.

Cu toate acestea, legătura companiei cu mănăstirea încă există. Adresa companiei se află acum la o cabană de lemn din Les Sciernes-d’Albeuve care aparține unui cuplu din Geneva și a cărui cutie poștală are pe ea numele de familie a doi români.

Conform registrului comerțului, femeia face parte din consiliile de conducere ale tuturor companiilor BCCH. Când jurnaliștii au sunat la soneria cabanei, două călugărițe au deschis-o și au spus că locuitorii sunt plecați.

Chirurgul de la Marius Nasta prins cu șpagă a scăpat de închisoare. Primea de toate: De la bani, până la găini, brânză sau palincă

Leave a Reply