Nicolae Ciucă s-a întâlnit cu președintele Cehiei, în prima zi a vizitei la Praga. Ambii oficiali sunt militari de carieră

„M-am bucurat să îl revăd astăzi, la Praga, pe președintele Republicii Cehe, Petr Pavel – un prieten vechi, din vremurile în care amândoi ne serveam patria în uniforma militară.

România și Republica Cehă știu ce înseamnă trecerea printr-o dictatură și construcția, ulterioară, a unei societăți democratice și libere. Acum, statele noastre sunt partenere și aliate în cadrul Uniunii Europene și NATO și, împreună, suntem alături de poporul ucrainean. Amândoi știm foarte bine că securitatea pe termen lung a întregii Europe de Est se joacă pe frontul din Ucraina.Republica Cehă este și țara care a devenit casa – permanentă sau temporară – pentru mulți români. Iar în cadrul discuțiilor noastre, președintele Petr Pavel m-a asigurat că întreaga comunitate de români de aici are tot sprijinul său pentru a se integra și a prospera.

Sunt convins că relațiile dintre statele noastre vor rămâne cel puțin la fel de bune ca până acum și că angajamentul nostru pentru o Europă puternică și mai sigură va rămâne neclintit”, a transmis Nicolae Ciucă.

 

Leave a Reply