Nicolae Ciucă încearcă să calmeze spiritele în coaliție: Respectul trebuie să fie reciproc

Nicolae Ciucă a făcut o serie de declarații despre situația din coaliție, după ultimele tensiuni: “Nu este normală niciun fel de astfel de discuție într-o coaliție. O coaliție trebuie să se bazeze pe respect între parteneri și atunci, respectul se concretizează și în ceea ce înseamnă anumite comportamente, mai ales în spațiul public.”, a spus Ciucă.

Fostul premier a comentat și cererea lui Marcel Ciolacu ca Rareș Bogdan să nu mai participe la ședințele coaliției:

“Încă o dată, respectul trebuie să fie reciproc, nu doar de o parte sau de cealaltă, ca atare, eu sunt convins că așa cum am găsit soluții până acum și am înțeles că mai presus de orice fel de reacție personală și orgoliu personal este rolul nostru să continuăm să guvernăm și să asigurăm stabilitatea țării și să finalizăm toate obiectivele pe care ni le-am propus. Urmează să venim cu bugetul și să avem o construcție bugetară pentru anul 2024, așa cum s-a asumat în coaliție, apoi atunci ne trebuie liniște și trebuie să gândim ceea ce trebuie să facem pentru români”

Nicolae Ciuc[ a explicat faptul că se va asuma răspunderea în cadrul coaliției ca taxele să nu fie crescute:

“Este o asumarea noastră a tuturor, legat de faptul că nu vom crește taxele și impozitele. Este absolut incorect față de mediul de afaceri să venim cu creșterea taxelor și impozitelor, undeva în prima jumătate sau a doua jumătate a anului.”

După ce în ultima perioadă au existat zvonuri chiar și despre ruperea coaliției, Ciucă a ținut să liniștească spiritele:

“Tocmai am vorbit de seriozitatea responsabilității actului de guvernare. Actul de guvernare, în momentul de față, este între două partide, PNL și PSD. Ca atare, ambele partide trebuie să-și asume menținerea stabilității în coaliție și guvernarea țării. Nu ne putem permite să destabilizăm situația politică a țării, pentru că odată cu o asemenea situație se produc efecte pe care nu le putem controla niciunul dintre noi.”, a încheiat Ciucă.

Leave a Reply